Archive for 2010

30.12.2010 – Koud

Op een koude donderdagmiddag wilde ik nog even een wandeling door het AWD maken. Het zonnetje leek door te breken maar dat duurde maar even. Het bleef koud, ‘s avonds had ik rillingen…

Read the rest of this entry »

25.12.2010 – Kerst

Gisteravond hebben we kerst gevierd met vrienden, eerst hebben we thuis gegeten en daarna hebben we samen één van de kerstnachtdiensten van de Meerkerk bezocht. Vanmorgen, eerste kerstdag zijn Ingrid, Noud en ik een wandeling gaan maken door het AWD. De zon scheen en gaf geweldig veel kleur aan de natuur. Echt even genieten van duinen, landschap, vinken, kramsvogels, roodborstjes en herten. Noud had de verrekijker mee en keek driftig mee om dieren te spotten.


Read the rest of this entry »

19.12.2010 – Wintervogels

Het winterse weer geeft ook weer nieuwe kijk op de natuur. Vandaag heb ik in een half uurtje een aantal verschillende vogels gefotografeerd: boomklever, kraai, meeuw, spreeuw, merel, duif, vink, pimpelmees en de koperwiek (eerste foto). En dat gewoon om de hoek.
 


Read the rest of this entry »

18.12.2010 – Verhuisd

Vandaag hebben we met familie en vrienden mijn ouders verhuisd van mijn ouderlijk huis naar hun nieuwe appartement in de omgeving. Mijn zus en zwager hadden al enig voorwerk gedaan en nu was het sorteertijd en prioriteit stellen aan het bewoonbaar maken van hun nieuwe stekkie. Met verende krachten is het gelukt en ‘s avonds waren de “opdrachtgevers” opgelucht, blij en ook emotioneel bij het ingebruik nemen van de nieuwe locatie. Al met al is het een heftige periode voor beide geweest, enkele operaties, afgelopen week nog een chemokuur en dan ook nog je vertrouwde plek inruilen. Het was een bijzonder moment om zo met familie en vrienden te beginnen en samen met hen te bidden om de zegen van God over het nieuwe huis. Want dat hebben ze me geleerd in makkelijke en moeilijke tijden en zo werd het einde van een werkdag een nieuwe start.
Read the rest of this entry »

05.12.2010 – Friesland

Om mijn moeder in het ziekenhuis te bezoeken en Sinterklaas te vieren zijn we zaterdag naar het noorden gegaan (na de AWD wandeling). Verrassend hoeveel vogelsoorten er in de wintertuin van de familie zijn. De vink liet zich niet goed zien en de heggenmus zat alleen maar te bibberen. De mezen hadden wel schik. Mijn moeder kan 6 december weer naar huis en rust nemen nu de eerste kuur er op zit.

Read the rest of this entry »

04.12.2010 – Winter

Vanmorgen nog snel even door het winterse AWD gestruind. Onderweg aardig wat herten gezien en 1 vos. Door de hevige sneeuw die met een strakke wind in mijn gezicht blies kon ik de vos niet op de foto zetten. Het was een guur tochtje maar wel zeer ontspannen. Door de sneeuw en wind van -2 graden werd mijn haar een ijsdeksel.

Read the rest of this entry »

03.12.2010 – München

Op donderdag en vrijdag was ik voor een tweedaags werkbezoek naar München. Het was wel even spannend of de vluchten wel door zouden gaan, met name om terug te vliegen naar Amsterdam, zo vlak voor Sinterklaas. Het ging allemaal goed. München was lekker in gesneeuwd en dat geeft in ieder geval een mooi plaatje (met de blackberry). De kerstmarkt op het vliegveld geeft een passend sfeertje.

Read the rest of this entry »

30.11.2010 – Bezoek

Mijn moeder is deze week begonnen aan de RCHOP chemokuur, een behandeling die een combinatie is van chemo en immunotherapie. De R in het verhaal zorgt voor antilichamen en klemt de kankercel in terwijl de andere stoffen de cel van binnenuit aanpakken. Het wordt een spannend traject. Op de rechterfoto ben ik samen met mijn zus op bezoek.

Read the rest of this entry »

27.11.2010 – GLS2010

Tussen alle hektiek door kon ik meedoen aan de Global Leadership Summit 2010 voor leiders in de kerk. Een goede mix van hoe een kerk management principes kan toepassen en zijn kernwaarden als gelood, hoop en liefde handhaaft en gezond leiderschap nastreeft om tot zegen te zijn. Goede sprekers zoals Jim Collins, zie www.gls2010.nl. Bijzondere spreker was Blake Mycoskie, de oprichter van TOMS schoenen; voor elk verkocht paar geeft zijn bedrijf een paar schoenen aan een kind in de derde wereld zie www.toms.com.

Read the rest of this entry »

26.11.2010 – Moeder

Terwijl mijn vader bijkomt van de operatie in Groningen, krijgt mijn moeder afgelopen maandag het bericht dat ze ernstig ziek is. Dacht men maandag nog dat het gaat om schildklierkanker (en daarom einde oefening), gisteravond kwam het eerste resultaat van de patholoog die het kenmerkt als maligne lymfoon. Deze soort is te behandelen maar hoe en wat volgt uit verdere onderzoeken. Mijn moeder is er rustig onder en ervaart de aanwezigheid van God door alle narigheid en emoties heen. Dank aan een ieder voor het meeleven en bidden.

Read the rest of this entry »

21.11.2010 – Tutti insieme

Een toch wel apart weekend. Op vrijdag werd mijn vader geopereerd in Groningen terwijl mijn moeder op hetzelfde moment werd gescand in het ziekenhuis in Leeuwarden. De operatie is geslaagd en de uitslag van de scan wordt binnenkort bekend. Op zaterdag speelden de jongens weer hun wedstrijden en begeleidde ik het team van Sam. Vandaag draaide ik mee in de 2 jeugddiensten op zondag van de Meerkerk. Morgen komt mijn vader weer thuis.

Read the rest of this entry »

14.11.2010 – Noorden

Vandaag op familiebezoek geweest in het noorden des lands. Eerst bij mijn ouders om met elkaar bij te praten. Daarna op bezoek bij Ingrid’s broer en schoonzus en met elkaar gewandeld door wind en regen.

Read the rest of this entry »

06.11.2010 – Hockey

Vandaag begon de najaarscompetitie voor de hockey. Noud speelde thuis om 9 uur, Sam speelde uit om 11 uur en daardoor kon ik ook de wedstrijd van Noud volgen. Van beide wedstrijden kon ik een aantal foto’s maken ondanks de buien die zo nu en dan uit de lucht vielen. Weer een mooie zaterdag.

Read the rest of this entry »

30.10.2010 – Veiligheid

Na de brand in juni zijn we ons meer bewust geworden van brandveiligheid thuis. We hadden al van die gamma-brandmelders (doen het ook, hoor) maar nu hebben we 5 geschakelde brandmelders die met elkaar in verbinding staan. Piept er eentje, dan piepen ze allemaal mee. Ook hebben we nu 2 schuimblussers van 6 liter op strategische plekken. Hadden we die gehad bij de brand, dan was de schade veel beperkter geweest. Een les voor de toekomst: vuur verspreidt zich sneller dan je denkt. Daarnaast maakt rook de route naar uitgangswegen onzichtbaar. De checklist uit de campagne van de brandweer is zeker de moeite waard om eens door te lopen.

Read the rest of this entry »

23.10.2010 – 207

Na 9 jaar trouwe dienst was Ingrid’s 206-Peugeootje aan vervanging toe. Het is een 207 geworden met maar 20 Mega meters op de teller, automaat, xs-pack en een panoramadak. In deze uitvoering kom je ze niet vaak tegen. Met zijn 1.6 liter motor is het een pittige auto die praktisch gezien prima door de opritpassage past en weer voor een aantal jaren in mobiliteit voorziet in de regio.

Read the rest of this entry »
 

Copying content is not available on hooxies.nl for copyright reasons