Archive for May 2012

28.05.2012 – Opwekking

Afgelopen weekend hebben we met vrienden Pinksteren gevierd tijdens de Opwekking conferentie op Walibi. Terwijl dochterlief kampeerde met 20.000 anderen vertoefden we met drie gezinnen in zomerhuisjes vlakbij. Met gehuurde fietsen was het 20 minuutjes naar het Opwekkingterrein waar we de tentdiensten bijwoonden. Met zoveel christenen samenzijn is op zich al een belevenis maar ook opgebouwd worden in geloof door zang, Bijbellezing en gesprekken met elkaar was geweldig. Net als vorig jaar (zie 1 en 2) was het super leuk om zo intensief met vrienden op te trekken en te genieten van gourmet en bijkletsen. Ook kwamen alle tieners met vrienden er gezellig bij, net als mijn zus en zwager die op de motor een bezoekje brachten.

Read the rest of this entry »

13.05.2012 – Moederdag

Vandaag hebben we moederdag gevierd met eigen gezin en met wederzijdse ouders. Mijn ouders zijn kort geleden verhuisd naar een nieuw prachtig appartement waar we heerlijk hebben gegeten en ook de verjaardag van mijn moeder hebben gevierd. Noud en pake (Fries voor opa) konden het goed met elkaar aan de praat houden over oorlogsverhalen nadat Noud zich had verdiept in de video serie: “13 in de Oorlog“, een boeiende serie voor achter in de auto (als je naar Frankrijk of Friesland reist).

Read the rest of this entry »

12.05.2012 – Hockey

Vandaag was de afsluiting van de competitie voor Noud, Sam heeft nog één wedstrijd te gaan. Noud speelde met de E1 tegen Alliance thuis en Sam met de C1 tegen Overbos. Beide teams speelden een prima wedstrijd en er werd lekker gewerkt voor de punten. Met een lekker zonnetje in de rug was het weer een echte speelzaterdag. Annelot heeft zich gewerkt voor haar weekendbijbaan.
 
 

Read the rest of this entry »

08.05.2012 – Zestien

Vandaag is Annelot 16 jaar geworden en zijn we in kleine familiekring gaan eten in een naburig restaurant.

Foto met iPhone

Read the rest of this entry »

05.05.2012 – Cote d’Azur (5)

Het park heeft een 9-holes golfparcours waaronder nummer 6 vlak voor onze neus. Samen met de jongens hebben we ruim 400 ballen staan afslaan in een oefenveld naast de golfbanen. Daarna was het fijn om te genieten van het terrasje. Zie ook nummers (1), (2), (3) en (4).
Read the rest of this entry »

05.05.2012 – Cote d’Azur (4)

Op verschillende plaatsen in Frankrijk vind je mogelijkheden om een hindernisbaan door natuur te klimmen met touwladders, kabelbanen en lopen over staalkabels. Natuurlijk staat veiligheid voorop en wordt elke deelnemer dubbel geborgd tijdens een parcours. Met de kinderen was het ook deze keer een spannende klim boven water en rotsen. Je bent meteen van je hoogtevrees af. Zie ook nummers (1), (2) en (3).

Read the rest of this entry »

05.05.2012 – Cote d’Azur (3)

Met temperaturen van rond de 21-22 graden was zwemmen in het mooie blauwe bad een prettige maar frisse ontspanning. De duikplank ging per dag een aantal keren open (onder beheer van een badmeester). Zo konden de jongens het sprongen proberen die metmaximale shoot rate konden worden vastgelegd. Meer ook in nummers (1) en (2).

Read the rest of this entry »

05.05.2012 – Cote d’Azur (2)

Op Koninginnedag was het weer in het zuiden minder en besloten we een bezoekje te brengen aan Monaco. Helaas was de prins niet thuis maar was het interessant om de stad met al zijn weelde te bekijken. Monaco verraste ons nog even op een lange plensbui die we afkochten met paraplu’s. De stad bereidt zich voor op de nieuwe Formule 1 race in mei. Ook het bezoek aan de sobere kathedraal was mooi. Ook op woensdag ben ik met de dames nog naar Monaco gereden om een vergeten voorwerp (portemonnee met id- en bankkaarten) af te halen bij de laatst bezochte winkel; we hebben er een gezellige rit van gemaakt met opnieuw een kort bezoek aan het paleis. Zie ook vorige nummer (1).
Read the rest of this entry »

05.05.2012 – Cote d’Azur (1)

Afgelopen week waren we met gezin een weekje naar Zuid-Frankrijk dichtbij St. Raphael in een park aan de blauwe kust. Vanuit het appartement hadden we een prachtig uitzicht over de baai, de greens en de bergen. Op het park waren verschillende faciliteiten voor ouders en kinderen. We hebben bezoekjes gebracht aan Fréjus, Monaco en de omgeving.

Read the rest of this entry »