Archive for the ‘pasen’ Category

02.04.2018 – Pasen (3)

Tweede Paasdag was met eigen gezin en Paasbrunch, gezellig met elkaar eten en napraten over de Paasdiensten van de jongens in ICF, Annelot bij Hillsong en wij in de Meerkerk.

Read the rest of this entry »

01.04.2018 – Pasen (2)

Pasen is het feest van de Opstanding van Jezus. Nadat Hij was gekruisigd verrees Hij uit de dood. Het is niet zomaar geschiedenis maar een verandering in ons bestaan. Omdat Jezus de dood overwon hebben wij toegang tot God de Vader. Dat is de hoop in het geloof, de zekerheid van de dingen die we (nog) niet zien. Het weerzien met Jezus en allen die ons voorgingen komt hier uit voort.
Op deze dag dachten we met familie terug aan het overlijden van mijn vader, 2 jaar geleden. Door de opstanding van Jezus mogen we weten dat we elkaar weer zullen zien. Op zijn grafsteen staat de Bijbeltekst “Tot de wederkomst van Jezus” uit 1 Thess. 4:13-18. Bijzonder dat dit jaar Pasen op 1 april valt.

Read the rest of this entry »

01.04.2018 – Pasen (1)

De Paasdienst in de Meerkerk stond in het teken van hoop gebaseerd op het verhaal van de Emmausgangers uit Lucas 24:13-35.
De voorganger noemde het voorbeeld van de politie commandant die kortgeleden het gijzelaarsschap overnam van een vrouw in een supermarkt. Hij was tot persoonlijk geloof in Jezus gekomen. Zie het artikel in First Things (screenshot hieronder). In de Bijbel zegt Jezus hierover in Joh. 15:13 dat er geen grotere liefde bestaat dan te doen wat Arnaud Beltrame deed.

Het lied “Jezus, Hij leeft!” klinkt door in ons doen en laten. Het geeft 1 Pet. 1:3 weer een nieuw geluid. Klik hier voor video op youtube.

Read the rest of this entry »

30.03.2018 – Goede Vrijdag

Goede Vrijdag is een verwijzing naar een nare gebeurtenis. Jezus werd gekruisigd. Dat deze vrijdag Goed is genoemd is omdat met de dood van Jezus ons vergeving van zonden is gegeven. Vanavond waren we bij de Goede Vrijdag dienst in de Meerkerk. Bij het verlaten van de kerk was een kruis neergelegd die herinnert aan de kruisiging. Meer over Goede Vrijdag en 10 weetjes van Pasen vind je hieronder.

Read the rest of this entry »

16.04.2017 – Pasen

Met ons gezin vierden we samen Pasen. Na de Paasdienst in de Meerkerk stond de brunch klaar en genoten we van paasbrood, ei, zalm en andere lekkernijen.

Read the rest of this entry »

16.04.2017 – Opstanding

Vandaag vieren het Paasfeest, het eeuwig leven dat ons gegeven is omdat Jezus uit de dood is opgestaan. We vieren dat Hij sterker is dan de dood.

Read the rest of this entry »

14.04.2017 – Goede Vrijdag

Vandaag gedenken we Goede Vrijdag, de dag dat Jezus werd gekruisigd.

Read the rest of this entry »

27.03.2016 – Pasen

Vandaag vieren we dat Jezus opstond uit de dood. Leuk verhaaltje uit de kinderbijbel? Niet voor mij. Ik geloof niet alleen dat Hij weer tot leven kwam maar ook dat Hij de dood zijn kracht ontnam. Als God ons zo lief heeft dat Hij Zijn Zoon liet sterven zodat alle mensen eeuwig kunnen leven dan heeft de dood niet meer het laatste woord. Jezus overwon de dood. Dat is Pasen.
Vrolijk Pasen zeggen we dan vaak. De vogels zongen vanmorgen al vroeg in het park.
DSA02758-[1024] DSA02759-[1024] DSA02760-[1024]
DSA02761-[1024] DSA02766-[1024]

Read the rest of this entry »

08.04.2012 – Pasen!

Dit weekend vieren we Pasen, de opstanding van Jezus Christus uit de dood. In o.a. het evangelie van Lucas wordt dit genoemd (Lucas 24:1-47), prachtig beschreven hoe twee bekenden van Jezus totaal overrompeld waren door Zijn dood (Goede Vrijdag) en niet in de gaten hebben dat Jezus nu naast hun loopt. Voor mij een mooi beeld hoe je een levend geloofsleven ook nu kunt hebben; Jezus is nog steeds bij ons en woont in ons. Daarom is Zijn opstanding zo belangrijk voor christenen.
In de Meerkerk waar we wekelijks naar toe gaan wordt veel met multimedia gewerkt en het onderstaande filmpje werd getoond. Eens waren we een christelijk land, nu kennen veel mensen niet eens de betekenis van Pasen. Het zet te denken… Ik hoop dat dit niet een representatief beeld van Nederland is.
Op de foto’s (genomen in 1985) de tuin van gebed (Getsemane), de plaats van de kruisiging (Golgotha) en de graftuin (met de weggerolde steen).

Read the rest of this entry »

23.04.2011 – Paasweekend

Het zonnetje schijnt vrolijk tijdens het Paasweekend. Na wat thuiswerkzaamheden zijn we vanavond met vrienden en kinderen naar het strand gegaan en heerlijk gegeten en gedronken. Vooraan met zeezicht en zon, een ongekende luxe zo vroeg in de lente. We hebben er volop van genoten terwijl dochterlief een paar honderd meter verderop haar eerste werkdag in een strandtent beleefde.
>Morgen gaan we, als gezin, de opstanding van Christus vieren in de Paasdienst van de Meerkerk; één van de belangrijkste gebeurtenissen in het christelijk geloof. Pasen geeft reden tot vrolijkheid omdat de dood niet het laatste woord heeft. En daarvan zingen we vaak in het lied: U zij de glorie, Jezus verrees uit de dood.


Read the rest of this entry »

19.04.2011 – The Passion

Opvallend dat 75% van de jongeren tussen 12-28 jaar niet echt weet wat de betekenis van Pasen is. The Passion brengt donderdagavond, 21 april, het paasverhaal live op tv vanuit Gouda met bekende Nederlandse acteurs.

Read the rest of this entry »

24.03.2008 – Ardennen

In het Paasweekend zijn we met Rein en Petra en kinderen naar de Ardennen geweest. Als eerste hebben we het plaatsje Coo aangedaan met de watervallen, daarna doorgereden naar een huisje tegen de Duitse grens. Het weer zat mee met een dik pak sneeuw. Een ritje van 5 minuten net over de Duitse grens bracht ons bij een aantal plekken waar we met de meegenomen sleeen konden afdalen.

Read the rest of this entry »

08.04.2007 – Pasen

Het paasweekend hebben we Friesland doorgebracht bij opa en oma en pake en beppe. Een geweldig paasfeest bij de Bethelkerk van Bottenbley meegemaakt waar ik tot mijn grote verrassing Ben Tiggelaar tegenkwam. Natuurlijk had opa weer paaseieren verstopt.

Read the rest of this entry »