Archive for the ‘feest’ Category

01.06.2020 – Pinksteren

Ook vandaag zijn we er nog beduusd van. Het videootje van haar verrassende aankomst hebben we 10x afgespeeld. Je vraagt je af waarom die ouders niet zo enthousiast reageerden toen Annelot voor hun neus stond. Heel eenvoudig: we konden het even niet geloven. Vanmiddag gingen Ingrid en ik maar even uitwaaien met de twee Maltezers. Even napraten en genieten van een blauwe lucht en een blauwe zee. We beseffen dat God goed is. Hij stortte Zijn Heilige Geest uit met pinksteren. En Jezus zei nog in Joh.14:15-18 dat Hij de Trooster stuurt die altijd bij ons zal zijn. Zo hebben we Zijn bescherming voortdurend ervaren. Mijn moeder maakte me attent op het verhaal in Handelingen 12:6-17 waarin wordt verteld van Petrus die uit de gevangenis werd bevrijd door een engel. Bij het kloppen op de deur had het dienstmeisje dezelfde beduusdheid want Petrus stond voor de deur en: dat kan niet. Van deze belevenissen word je vrolijk en zeg je geweldig wat God heeft gedaan en doet.


Read the rest of this entry »

31.05.2020 – Back Home

Wat? Hè? Kan niet. Het lijkt Annelot wel. Kan niet. We appten 3 uren geleden nog. Guatemala is in volledige lockdown. Maar ze was er wel. We waren helemaal beduusd. Ons brein kon de link niet leggen. Wat geweldig! We hadden er elke dag om gebeden en daar stond ze. God is goed. Wij zijn ontzettend blij dat ze weer bij ons is. En het tijdstip dat ze terug kwam was wel heel erg bijzonder: tijdens ons bezoek bij onze hartsvrienden.
We hadden in het Pinksterweekend graag met gezin en onze vrienden pinksteren gevierd op de Opwekking conferentie. Maar dat ging dit jaar anders. Rein en Petra nodigden ons uit om te komen eten. Steven was er nog niet. Die was even weg. En voilà, daar stond Annelot, Steven met camera er achter. Ze had samen met een reisvriendin een vlucht met KLM geboekt vanuit Mexico. Het enige dilemma was om bij de grens naar Mexico te komen en die over te steken. Dat is gelukt en vanuit Tapachula hebben ze een binnenlandse vlucht genomen. KLM bracht ze naar Amsterdam. Guatemala gaat nu weer opnieuw de volledige lockdown verlengen met 15 dagen.
Het eten met elkaar was heerlijk en het samenzijn was bijzonder fijn, te meer ook omdat we compleet waren. We danken en prijzen onze God. Hij zegent en beschermt.Read the rest of this entry »

29.05.2020 – Canadees

Tijdens onze wandeling bezochten we de begraafplaats voor 1394 (zeer jonge) Canadese militairen die tijdens WOII om het leven zijn gekomen. Het is hartverscheurend als je de namen ziet en daaronder: “Age 25” of “Age 19” of “Age 20”. Elk van deze jongens had een moeder, een vader en familie in een ver land. En toch kwamen ze en gaven hun leven voor onze bevrijding. We willen hen blijven herinneren voor hun onbaatzuchtigheid en eren voor hun dure inzet.


 

Read the rest of this entry »

10.05.2020 – Moedersdag

Na maanden van elkaar contactloosheid i.v.m. corona-gevaar, bezochten we voorzichtig onze ouders. Mijn moeder viert vandaag haar verjaardag en moederdag tegelijk. Na gezellige gesprekken en lekkernijen togen we naar Ingrid’s ouders om ook daar moederdag te vieren. Het was bovendien de eerste keer dat we met de max. 100 km/u maatregel naar Friesland reden, niet te doen en bovendien zinloos. Hoe dan ook, het heeft de pret van de dag niet gedrukt. Het was bijzonder fijn om elkaar weer echt te ontmoeten ondanks dat we fysiek contact (zelfs bij het feliciteren) nog even moeten uitstellen.

Read the rest of this entry »

08.05.2020 – Annelot 24

Onze dochter is vandaag jarig en viert haar 24ste verjaardag overzees, in Guatemala. Vanaf deze plek feliciteren we haar en wensen we haar de zegen en bescherming van onze Hemelse Vader toe. Waar je ook bent, wat je ook viert, Hij is er bij, ook vandaag. We hopen je gauw weer in Nederland te zien en de corona maatregelen de terugreis weer toestaan. Voor nu, geniet en vier het ter plekke.

Read the rest of this entry »

12.04.2020 – Hij leeft!

Met Pasen groeten gelovigen elkaar met: “De Heer is waarlijk opgestaan!”. Ik heb het al eerder geschreven en het blijft voor mij dezelfde overtuiging dat de opstanding van Jezus alles heeft veranderd voor mij. Als Jezus niet was opgestaan of als Zijn opstanding zou zijn verzonnen dan was de crux uit het hele christelijke geloof gehaald. Want dit is waar het nu juist om draait: Jezus heeft de dood overwonnen, het graf was echt leeg. Daarmee zei Hij “vaarwel” aan de duistere machten en bouwde Hij de brug voor ons om bij God de Vader te komen, zie Joh.14:6. Dat doel maakte dat Jezus zei dat Hij de opstanding en het leven is, zie Joh. 11:25. En dat maakt Pasen het feest van kracht, overwinning en bevrijding.

Read the rest of this entry »

10.04.2020 – Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag staan we stil bij het lijden van Jezus. Hij werd gekruisigd op Golgotha en nam daarmee de zonden van de mensheid op zich. Het is niet alleen symboliek maar werkelijkheid in ons dagelijks leven. Jezus kwam als mens op aarde maar was de Zoon van God. Zo werd Hij aangekondigd en sprak Hij ook over zichzelf. Zijn dood leek een nederlaag, een teleurstelling en een einde te brengen aan Zijn bediening. Bij Zijn dood waren uitzonderlijke gebeurtenissen: het bleef donker, Zijn moeder Maria bleef rustig (ze had ook kunnen zeggen: laat Hem gaan, Hij is niet toerekeningsvatbaar), het tempelgebouw scheurde, er was een aardbeving en reeds gestorven mensen stonden op uit hun graf. In 1985 en 1990 was ik op die plek en het is indrukwekkend om op die locatie in herinnering te brengen wat Jezus toen voor ons deed en welke bevrijdende betekenis dat vandaag heeft voor miljoenen mensen.
 

Read the rest of this entry »

15.03.2020 – Overwinnaar

Op dit moment is Nederland in onrust. En eigenlijk mondiaal is er ongerustheid over de gevolgen van het uitbreken van het Corona virus. Stichting Opwekking riep vandaag op om 13:00 uur vanmiddag gezamenlijk het nummer “Jezus is Overwinnaar” te zingen in zoveel mogelijk huizen in Nederland met daarna te bidden voor opwekking in Nederland en daarna voor bevrijding en herstel van Corona virus. Na de wandeling in de duinen waren we op tijd thuis en samen met Sam zongen we het lied en baden tegelijkertijd met vele Nederlanders. Het eerste veld met met gele bloemen laat de overwinningskleur al weer zien.
Zojuist kregen we bevestiging dat Annelot eerder thuis komt vanuit Guatemala 🇬🇹.

Read the rest of this entry »

05.03.2020 – Zevenendertig

Jawel, wij houden allerlei data bij om te vieren en zo ook vandaag. Het is 37 jaar geleden dat we elkaar ontmoetten. De jaren verkering hebben een goede brug geslagen naar een mooi huwelijk en een fijn gezin met inmiddels grote kinderen. We zijn bijzonder gezegend met elkaar en met gezin, familie, vriendinnen van de jongens en de vrienden om ons heen.
 

Read the rest of this entry »

23.02.2020 – Sam 21

Vanmorgen vroeg feliciteerden we Sam met zijn 21ste verjaardag. Hij zit in Zwitserland om met zijn vriend en zijn familie te snowboarden in de omgeving van Laax. Van te voren kreeg hij alvast van Noud en Sanne zijn verjaardagskado. Die van ons was aan Lucas meegegeven voor een serie verrassingskados op de dag zelf. Sam, gefeliciteerd. Volwassen worden in Zwitserland is niet aan iedereen gegeven.

Read the rest of this entry »

01.01.2020 – Oud/Nieuw

Samen met onze vrienden Rein en Petra, en later met Noud en Sanne, beleefden we Oud & Nieuw ouderwets met gezelligheid en met de sjoelbak. Geweldig fijn om met vrienden en gezin samen te zijn. Tegen het einde van de avond leidde Noud onze bijzonder mooie gesprekken over voornemens en wensen voor 2020, vlak voor middernacht. Na de wederzijdse wensen en Whatsapp berichtjes heen en weer naar familie, vrienden, buren en collega’s ging de gezelligheid nog even door met champagne.
Het jaar 2020 is begonnen.

Read the rest of this entry »

26.12.2019 – Familie

De tweede kerstdag was voor familie. Samen met mijn moeder en schoonouders vierden we kerst samen aan tafel. Vooraf ontmoetten we mijn zus, zwager en neef bij mijn moeder samen met Sam, Noud en Sanne. Aan tafel genoten we van de heerlijke beef van slager Riemersma en van de lekkernijen bij de gourmet. Het was gezellig met elkaar en zeer prettig om samen te eten.Read the rest of this entry »

25.12.2019 – Kerstfeest

Eerste kerstdag. We vieren dat Jezus werd geboren en als mens naar de aarde kwam. Hij was uniek omdat Hij als Zoon van God een menselijke gedaante aannam en opgroeide onder de mensen. Hem werd van kindsafaan eer betoond door herders en geleerden. Vandaag doen wij dat ook aan Jezus, de Zoon van God, de Verlosser, de Verrezene en de Eeuwige Raadsman. De profeet Jesaja voorzag dit gebeuren honderden jaren voordat Jezus kwam, in Jes. 9:5.

Read the rest of this entry »

25.12.2019 – Kerstlunch

Terwijl Annelot kerst viert tijdens haar reis in Zuid-Amerika met reisvrienden zijn wij bij Tante Kee op de Kaag voor de kerstlunch. De gerechten waren opnieuw voortreffelijk met (voorgerecht:) Tonijn geserveerd met een dimsum van koningskrab, Granny Smith, cremeux van mierikswortel, wakame en frisse gel van citrus, (tussengerecht:) Rogvleugel met knolselderij van de bbq, hazelnoten, aceto balsamico en overjarige Kaagse Kaas of Ravioli van eekhoorntjesbrood, wintertruffel, spinazie en kastanje, (hoofdgerecht:) Gebraden hertenrugfilet met witlof, boudin noir, crumble van mosterd en een jus van Madeira en (desert:) Kerstdessert 2019. Niet alleen was het eten prachtig maar ook onze gesprekken aan tafel.
 
Read the rest of this entry »

22.12.2019 – Open Deur

Samen met onze kinderen en vriendin bezochten we vanavond de Christmas Experience event van ICF Leiden. In de theater voorstelling werd het kerstverhaal verteld met een accent op de gesloten deuren voor Jozef toen hij met Maria onderdak zocht. Uiteindelijk was de enige open deur die van een stal. Het thema was “welke deuren voor jou gesloten zijn en jij gesloten houdt”. De uitvoering was ontzettend mooi en authentiek naar het kerstverhaal toe met een focus op Lucas 11:9-10: 9 Daarom zeg ik jullie: vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. 10 Want wie vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan”. 
 

Read the rest of this entry »