Archive for the ‘eten’ Category

01.10.2022 – Jackies

Al eerder bezochten we restaurant Jackies in Deventer. Ook voor dit weekend hadden we gereserveerd om met z’n vieren te eten. We aten weer mooie gerechten en het werd een gezellig late avond.
 

Read the rest of this entry »

28.08.2022 – Bijna jarig

Vanavond vierden we mijn aanstaande verjaardag met eigen gezin en aten we bij Tante Kee. Het zondagse à la carte menu gaf voor het voor- en hoofdgerecht keuze uit vis, vegetarisch of vlees. Wat je ook kiest, het is allemaal verfijnd in smaak en presentatie. Met passende wijnen waren de gerechten compleet. Zo werd het een gezellige en geslaagde avond. We zijn blij dat we het samen met kinderen kunnen vieren ook al is Annelot nog ver weg.

Read the rest of this entry »

22.08.2022 – Connect

In juli waren we uitgenodigd door onze vrienden Toby & Aukje (oprichters van Beautiful Gate in Zuid-Afrika) om samen bij hun te eten in hun verblijf in Kortenhoef. Vanavond zagen we elkaar weer. De laatste keer dat we Toby zagen was in februari 2020, net voor de corona uitbraak. Deze avond aten we samen en hadden we fijne gesprekken. Toby gebruikte het woord “Connect” in de zin van contact houden met het thuisfront. En zo voelde deze ontmoeting ook: met elkaar verbonden zijn en vrijuit gedachten, herinneringen en ervaringen delen. We baden met en voor elkaar, heel fijn en apart. Zij in het Fries, wij in het Nederlands. En nu ligt er een uitnodiging voor het volgende bezoek…in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Read the rest of this entry »

28.07.2022 – Afscheid 🇨🇷

Ons verblijf in Costa Rica was 3 weken met en dag of 5 aan reistijd. Van de 3 weken hebben we 2 volle weken met Annelot kunnen optrekken. Dat was ook het doel van deze reis. Samen hebben we het land kunnen bewonderen en genoten van de activiteiten en van het fotograferen. Maar alles is tijdelijk, ook dit verblijf. We brachten Annelot terug naar de Salo en “Billy de Bus”. Eerst lunchten we met hen en zijn broertje en zus die ook naar Costa Rica waren gekomen. Na de lunch zagen we warempel een krokodil op 50 meter afstand van de bus. Oops.
Het afscheid viel bijzonder zwaar en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we er tegen op zagen omdat Annelot en Salo pas met de kerst weer naar Europa komen. Maar de vakantie was zeer geslaagd. 

Read the rest of this entry »

25.07.2022 – Jacó 🇨🇷

Vooruitblikkend op het moment dat Annelot zich weer bij Salo zou aansluiten zochten we een hotel in de buurt waar de bus geparkeerd was. Die stond in Esterillos, wij trokken op naar Jacó, naar hotel Flamboyante. In eerste instantie was het even omschakelen naar deze locatie omdat we het zo leuk hadden in Sámara. In het hotel konden we goed ontbijten en dineren, wel zo makkelijk. De wifi was niet erg stabiel en dat geeft voor reizigers toch wel wat probleempjes als je uitstapjes wilt boeken of je wilt orienteren. Jacó is een drukke stad, het strand is niet echt schoon en dus moesten we ons richten op andere activiteiten. We gingen op krokodillentocht, ziplinen en schoonheidssalon (de dames). Uiteindelijk bleek het een prettig rustig verblijf aan zee en vrij van de drukte van de hoofdstraat. Eekhoorns en hagedissen gaven het verblijf een natuurbeleving.


Read the rest of this entry »

13.07.2022 – Bijagua 🇨🇷

Het huis van Eliette & Mark ligt in het hart van de jungle tegen Parque Nacional Volcán Tenorio aan. Wat een prachtige omgeving voor een eerste kennismaking met Costa Rica! Onze gastvrouw- en heer zijn bijzonder hartelijk en bieden ons de tweelingwoning aan voor Annelot en Salo. Zo hebben ze hun eigen verblijf en kunnen ze ook even aan ons wennen. We kijken tegen de bananen aan, de kolibris vliegen langs het terras en de apen krijsen ons soms wakker. ‘s Ochtends komt hun lieve hond even goedemorgen zeggen en zitten we met z’n vieren aan tafel voor het ontbijt dat is voorbereid door het huis, heerlijk! ‘s Avonds kunnen we terecht bij locale restaurants waar het jonge stel ons op trakteerde. Overdag maakten we wandelingen en fotografeerden we veel. Annelot had haar camera weer terug en de eerste ochtend stonden we al om 5 uur naar de vogels te kijken, o.a. de toekan.

 
 

Read the rest of this entry »

13.07.2022 – Annelot 🇨🇷

We hadden ons er enorm verheugd op het moment om Annelot en haar vriend Salo te ontmoeten. Gisteren waren we naar Bijagua gereden en vandaag gaan we via Liberia naar Huacas om ze op te halen en met ons op te trekken. Salo heeft een schoolbus gekocht en omgebouwd in Guatemala en samen hebben ze het interieur afgemaakt. We zijn benieuwd en komen bijna 2 uren eerder dan gepland bij de bus. Dat komt met name omdat het leven in Costa Rica vroeg begint (het is er om 5:00 uur licht en om 18:30 uur pikkedonker). De ontmoeting was bijzonder hartelijk, blij en spontaan. Het was een prachtig moment. De kennismaking met Salo was heel fijn. De bus stond geparkeerd bij de garage van “Ome Jan”. Echt waar, hij lijkt 100% op mijn zwager, lachen. Na het laden van de tassen reden we terug naar Bijagua en lunchten we onderweg bij het zelfde restaurant als gisteren (met z’n tweetjes). Alleen was er nu een enorme stortbui. We zijn in het regenseizoen beland… Maar wat maakt het uit, we zijn bij onze dochter (en haar vriend) die we sinds september vorig jaar niet meer gezien hebben. De locatie waar we verblijven is geweldig, zie volgend item.
Read the rest of this entry »

24.06.2022 – Strivodikion

Deze 10 dagen Corfu was culinair gezien een groot succes. Voor deze avond volgden we een tip van vrienden van onze gastvrouw. Restaurant Stivodikion in Kalafationes is in het midden van het eiland te vinden en heeft mooie klassieke Griekse gerechten met een eigen tint. De tzaziki is iets zoeter gemaakt met bietjes en de stifado is compleet gemaakt met kaas. De salade van het huis is opgevuld met fris fruit, nootjes en heerlijke dressing. Een echte aanrader, Strivodikion.

 

Read the rest of this entry »

21.06.2022 – 31 jaar

De zomer is officieel begonnen en vandaag zijn we 31 jaar getrouwd. Dat vierden we met een mooi eenvoudig diner bij restaurant Apomero bij Giannades.

 

Read the rest of this entry »

19.06.2022 – Lucciola

Ons verblijf op Corfu werd opgeleukt door eten in hele fijne restaurants. Eén daarvan is Lucciola Garden (met telefoon nummer eindigend op 7701, anders kom je in café Casa Lucia terecht). We hebben er heerlijk gegeten en genoten van garnalen, salade van het huis en eigengemaakte pasta.

Read the rest of this entry »

17.06.2022 – Korission Lake

In het zuidelijke deel van Corfu ligt het Korissionmeer. Langs de westelijke kant ligt een smalle duinenreeks met een onverhard pad van ongeveer 3km tot een klein kanaaltje dat het brakke water met de zee verbindt. Langs de weg kun je gemakkelijk parkeren en even een stop maken op het zandstrand. De begroeiing bij het kanaaltje deed ons denken aan de Peleponeses met groen, rotsen en kiezels. Het duinzand was behoorlijk heet en schoeisel was absoluut noodzakelijk. We genoten van het warme water en vooral van de rust op het strand. Op de terugweg aten we typisch Griekse gerechtjes met als favoriet de Griekse Salade en Tzaziki.
 

Read the rest of this entry »

16.06.2022 – Ambelonas

Eén van de betere restaurants op Corfu is de wijnboerderij Ambelonas. We zaten tegen de druivenranken aan en de zonsondergang maakte het tafereel opnieuw een bijzonder aangename beleving. De eigengemaakte wijn smaakte heerlijk ondanks de merkwaardige oranje kleur. De geserveerde gerechten waren van uitstekende kwaliteit en van normale proporties. Als je op Corfu bent mag je dit niet missen.

 

Read the rest of this entry »

17.05.2022 – Weber

Al enige tijd verdiepten we ons in een mogelijk barbecue oplossing: houtskool, gas of elektrisch? Het werd de laatste. We bestelden de Weber Q2400 en gingen meteen aan de slag. De eerste resultaten zijn supergoed. De temperatuur kan goed worden ingesteld door de kok (Noud) en het schoonmaken is prima te doen als je van te voren even folie onderin de bak legt. We kunnen los.

Read the rest of this entry »

04.05.2022 – Le Goyen

We hebben het altijd lastig gevonden om een goed restaurant in dit gedeelte van Bretagne te vinden. Er zijn veel crêperies maar dat vind ik eerlijk gezegd niet zo spannend. Ons favoriete restaurant Tandoori was deze week gesloten. We gingen op zoek naar alternatieven en vonden een restaurant in Penhorn, Breitz Armor genaamd, zo’n 30 minuten rijden. We aten er heel gezellig en de bediening was uiterst vriendelijk.
Een tweede restaurant zat eigenlijk om de hoek, in Audierne, Le Goyen genaamd. Hier hebben we bijzonder lekker gegeten en ook hier was de bediening zeer vriendelijk. We aten zalm en vis, kreeft, beef op twee manier gebakken of gepocheerde kip en kaas of chocolade desert. Het was een voortreffelijke gelegenheid.
Maar ook thuis in het vakantiehuis hebben we heerlijk gegeten terwijl we vanuit de serre genoten van het prachtige utizicht. En als het even kon werd een ijsje gehaald bij de haven in Audierne.

 

Read the rest of this entry »

16.04.2022 – Aragosta

We hadden onze ouders uitgenodigd om samen te eten in bistro Aragosta in Leeuwarden. We lieten ons verrassen met een 4-gangen menu. De bediening en het eten waren voortreffelijk. De onderlinge gesprekken waren ontzettend fijn. We praatten over familie historie, over de opstanding van Jezus en de gevolgen daarvan voor ons, over vakanties en alles wat ons bindt. Iedereen genoot en sloten we een mooie avond uit af.
 

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!