Archive for the ‘eten’ Category

18.01.2020 – La Fleurie

Wanneer we op een bestemming iets plannen kijken we vaak naar een mooie wandelroute en een goed restaurant. Via de zoekterm “Bib Gourmand” kwam we op La Fleurie in Oirschot. Zo gezegd zo gedaan. Na de ronde Nistelrode, Logtsevelden, Eindhoven kwamen we aan in Oirschot voor het diner. Oirschot is een prachtige plaats en was fraai gedecoreerd met verlichting. We lieten ons verrassen met een 4-gangen menu en kunnen dit restaurant aanraden want culinair weten ze hele mooie smaken neer te zetten. Het was genieten.

 

Read the rest of this entry »

18.01.2020 – Nistelrode

Onze zaterdag had een vol schema en alles voltrek zich rondom Eindhoven. We begonnen in Nistelrode bij Van Tilburg mode waar we op kledingzoektocht gingen en slaagden. Daarna lunchten we in de aangelegen eetgelegenheid en vertrokken we richting Oirschot voor een wandeling.

 
 

Read the rest of this entry »

10.01.2020 – 1917

De weg naar de Tuschinski bioscoop ging via de Blauwbrug met uitzicht op de Magere Brug en de Hermitage richting het Rembrandtplein. Samen met Rein en onze beide zonen aten we eerst bij “rain” en konden we even bijpraten. We kwamen voor de film 1917 van regisseur Sam Mendes en dat was er eentje. De film is indringend en gaat over een gevaarlijke onderneming zien van twee soldaten die een vuurlinie moeten oversteken tijdens de Eerste Wereldoorlog. De beelden laten een rauwe oorlog zien waar over het algemeen minder over bekend is dan de Tweede Wereldoorlog. De oorlog is primitief, nat, koud, guur en gevaarlijk voor de soldaten en dat voel je in de film die als een GoPro de soldaten volgt door het slagveld.
 


Read the rest of this entry »

27.12.2019 – Bergen op Zoom

Ingrid had een kamer in het oudste hotel van Nederland geboekt: het Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Op 7 mei 1397 werd Bergen op Zoom getroffen door een stadsbrand waarbij bijna de gehele stad afbrandde behalve De Draak. Vanaf 1406 wordt De Draak genoemd in de nieuw aangelegde stadsarchieven met de functie van stadsherberg. We overnachten “in het dak” van het hotel met prachtige oude balken. ‘s Avonds dineerden we in “De Hemel” met een collega en zijn vrouw. Bergen op Zoom is een mooie en gezellige oude stad met o.a. de Sint-Gertrudiskerk en de Markiezenhof die we beide hebben bezocht. Het oude stadhuis is ook een markant gebouw net als de overgebleven stadspoorten.


Read the rest of this entry »

26.12.2019 – Familie

De tweede kerstdag was voor familie. Samen met mijn moeder en schoonouders vierden we kerst samen aan tafel. Vooraf ontmoetten we mijn zus, zwager en neef bij mijn moeder samen met Sam, Noud en Sanne. Aan tafel genoten we van de heerlijke beef van slager Riemersma en van de lekkernijen bij de gourmet. Het was gezellig met elkaar en zeer prettig om samen te eten.Read the rest of this entry »

25.12.2019 – Kerstlunch

Terwijl Annelot kerst viert tijdens haar reis in Zuid-Amerika met reisvrienden zijn wij bij Tante Kee op de Kaag voor de kerstlunch. De gerechten waren opnieuw voortreffelijk met (voorgerecht:) Tonijn geserveerd met een dimsum van koningskrab, Granny Smith, cremeux van mierikswortel, wakame en frisse gel van citrus, (tussengerecht:) Rogvleugel met knolselderij van de bbq, hazelnoten, aceto balsamico en overjarige Kaagse Kaas of Ravioli van eekhoorntjesbrood, wintertruffel, spinazie en kastanje, (hoofdgerecht:) Gebraden hertenrugfilet met witlof, boudin noir, crumble van mosterd en een jus van Madeira en (desert:) Kerstdessert 2019. Niet alleen was het eten prachtig maar ook onze gesprekken aan tafel.
 
Read the rest of this entry »

23.11.2019 – Afscheid (1)

Morgen vertrekt Annelot voor ruim drie maanden naar Zuid-Amerika. Vanavond kwam ze thuis logeren samen met een vriendin die straks haar appartement intrekt. Met z’n vijven gingen we uit eten en genoten we van elkaars gezelschap en het heerlijke eten. Noud kon er helaas niet bij zijn maar die is er morgen bij met zijn vriendin als we naar Schiphol gaan. De grote carpaccio viel bij zowel Annelot als Sam prima in de smaak.

 

Read the rest of this entry »

17.10.2019 – Praag

Een lang weekend Praag staat voor de boeg. We pakten vanmorgen onze laatste spullen in, camera mee, batterijen opgeladen en de reispapieren gesorteerd bij elkaar. Via booking.com hadden we een kamer met rivierzicht in hotel President geboekt. En dat klopte, we hadden een mooie luxe en schone kamer en konden vanuit de vensterbank genieten van de boten die hun rondjes varen en de herfstkleuren van het park aan de overkant. ‘s Avonds aten we of in het Elements van hotel, of in het Marina bootrestaurant (op aanraden van de taxi chauffeur) of op het buitenterras van hotel U Prince naast het astronomische uurwerk.

 Read the rest of this entry »

06.09.2019 – “Strandlunch”

Vandaag heb ik genoten van een vrije dag om de honden te verzorgen, kleine klusjes te doen en om te lunchen met Sam. Rond het middaguur togen we naar het strand en wandelden met de honden richting Zandvoort, eerst wind mee, daarna een strakke wind (en zand) in het gezicht. Op het zachte gedeelte van het strand moet de pup nog wel even worden getild om heupproblemen te voorkomen, vindt hij niet leuk want hij will rennen. Van het wandelen krijg je trek en daarom vonden we het erg prettig om daarna lekker buiten op terras te zitten. De bediening bij Nederzandt was zo slordig en langzaam dat we besloten na het drankje huiswaarts te keren en de locale middenstand te ondersteunen. Zo genoten we van een heerlijke lunch bij EigenWijze met een keurige bediening.


 

Read the rest of this entry »

05.09.2019 – Risotto

Vandaag was Annelot bij ons om de honden te verzorgen omdat Ingrid met vriendinnen gezellig twee dagen naar Vierhouten is. Ze heeft smakelijk gekookt en wel heerlijke risotto, nou niet bepaald het gemakkelijkste gerecht om te maken. Het heeft iedereen uitstekend gesmaakt en bovendien was het reuzegezellig met de kids aan tafel. De foto’s die Sam heeft laten afdrukken voor mijn verjaardag en zijn op te pimpen kamer staan pontificaal op de piano en geven een prachtige herinnering aan ons bezoek aan New York nu bijna 3 jaar geleden.
 

Read the rest of this entry »

25.08.2019 – Woods

Om de zomervakantie af te sluiten spraken we vandaag af met onze vrienden. Na bijna twee maanden vakantieperiode was het bijzonder fijn om elkaar weer te spreken. Tegen de avond trokken we naar restaurant Woods in Leiden en genoten we van de bijzondere gerechten en van eten aan het water.
 


Read the rest of this entry »

19.07.2019 – Paleokastritsa

Tijdens ons verblijf in de westelijk gelegen plaats Paleokastritsa aten we veelal in het hotel (ontbijt en diner) en lunchten we ergens onderweg. Soms aten we in een restaurant om de hoek waar we met name heerlijk stifado en tenderloin konden eten. Na een dagje uit kon je even een paar baantjes zwemmen in het zwembad met zeezicht en genieten van een aperol spritz of milkshake. ‘s Avonds scheen de ondergaande zon prachtig tegen de lucht en verlichte de maan de zee en bergen. Hotel Akrotiri is echt een aanrader en blijft onze favoriet.

 

Read the rest of this entry »

12.07.2019 – De Drie Linden

Van Nieuwhuizen op het zuidelijke Zuid-Hollandse eiland Hoeksche Waard reden we in 10 minuten naar het plaatsje Zuidzijde waar restaurant De Drie Linden is gelegen. We aten ossenhaas met bladerdeeg en mosselen, mooie gerechten. Dat was de afsluiting van onze dag met een verrassend onverwacht goede timing om met regen in het museum te zitten en net toen het droog was op het eiland Tiengemeten te wandelen.

Read the rest of this entry »

12.07.2019 – Schiedam (1)

De wandeltocht naar het oosten hebben we maar verplaatst naar het zuiden omdat er veel regen werd voorspeld. Ons eerste bezoek was aan het stedelijk museum in Schiedam en aldaar aangekomen was het ook daar aan het stortregenen. Na een paar shopacties zijn we gaan lunchen in het Afrika ondersteunende restaurant Zovar. Tijdens de heerlijke lunch kreeg Ingrid een telefoontje van Annelot dat ze haar PABO diploma had ontvangen (!) en zelf kreeg ik bericht dat mijn nieuwe lens was gearriveerd, 6 weken eerder dan verwacht.

Read the rest of this entry »

09.07.2019 – Pepermolen

Voordat iedereen op vakantie gaat gaf mijn vorige hoofddirecteur het startschot om met alle managers bij elkaar te komen. We deden dat in restaurant De Pepermolen met een heerlijk 6-gangen menu dat er als volgt uit zag. ENTREE: Sneeuwkrab, Avocado, Sesam, Kokkels, Schuim Van Kokkel En Verjus. 1e TUSSENGERECHT: Makreel Zacht Gegaard, Oosters Garnituur, Okra, Nori, Cherrytomaat. 2e TUSSENGERECHT: Macaron Van Zwarte Curry, Beluga Linzen, Kikkererwten En Granaatappel. HOOFDGERECHT: Kalfslende, Schuim Van Met Vadouvan Getrokken Jus De Veau, Doperwten, Geroosterde Granny Smith En Knolraap. KAZEN: Diverse Hollandse Kazen Met Notenbrood En Vijgen Mosterd. DESSERT: Aardbei, Viool, Rooibos, Boerenroomijs. Het restaurant heeft een uitstekende keuken en het eten was enorm gezellig.

Read the rest of this entry »