Archive for the ‘lente’ Category

19.04.2020 – Bollenstreek

Tijdens het Paasweekend werd op matrixborden aangegeven dat bezoek aan de bollenstreek vermeden moet worden. De bollenboer van de velden ik op 6 april fotografeerde was het bezoek ondanks alle tegen-adviezen zo zat dat hij de koppen snelde van de tulpen en hyacinten. Vandaag reden we een paar kilometer verderop naar de duinen waar een andere bollenboer een proeftuin heeft met allerlei soorten bloemen. Dat nodigt uit om te stoppen. Dat lijkt logisch zolang mensen afstand bewaren. Wat bollenboeren vooral irriteert is dat bezoekers de velden in gaan en zich tussen de bloemen laten fotograferen. Daarmee nemen ze risico’s om de gewassen te besmetten met nieuwe ziektes; dat heeft dus niks met corona te maken. Het zicht op de prachtige kleuren blijft toch elk jaar weer adembenemend.
 
 

Read the rest of this entry »

08.04.2020 – Fi(e)t(sen)

Om met het thuiswerken fit te blijven is enige oefening nodig. Vanavond ging ik een stukje fietsen door de polder. De avondzon zakte al langzaam richting horizon en het temperatuurtje was erg aangenaam. Onderweg kon ik wel mooie tafereeltjes fotograferen. Helaas ging daardoor de gemiddelde snelheid wel naar beneden. Daarom moest ik mijn foto-stops beperken tot 2.
 
 

Read the rest of this entry »

06.04.2020 – Zomerbanden

Het was al even gepland maar met het zonnige weer voelt het weer tijd voor de zomerbanden en zo was het vanmorgen weer zover. Op de terugweg scheen de zon prachtig over de gekleurde bollenvelden, op loopafstand van de Keukenhof. Helaas dit jaar geen Keukenhof en geen corso, een strop voor veel ondernemers. Bossen tulpen worden aangeboden tegen spotprijzen, 50 voor €5. We hopen op een beter ondernemersjaar in 2021.

 

Read the rest of this entry »

21.03.2020 – Lente (?)

Met de invloed van corona in ons dagelijks leven zouden we bijna vergeten dat de lente vandaag is ingezet. De zon schijnt helder en de lucht is blauw. Het geeft even lucht om buiten te kunnen wandelen. Wandelaars houden gepast afstand als ze elkaar tegen komen, en het was druk omdat iedereen er even uit wil.
Buiten-zijn doet de dreiging niet vergeten want sommigen kúnnen niet denken aan lente. In directe vriendenkring is er een zeer pijnlijke en schrijnende situatie ontstaan; tijdens het verzorgen van een ernstig ziek familie-lid in Spanje blijkt deze patiënt bij het ondergaan van een zware chemokuur ook nog eens met corona besmet te zijn. Het verzorgen wordt daarmee quarantaine terwijl het vooruitzicht voor het familie-lid terminaal is. Het zet heel veel in perspectief. Vrienden in Spanje, Annelot in Guatemala, bedrijfssluiting voor eigen familie, bezoekisolatie voor onze ouders en afgelasten van normale schoolactiviteiten. De wereld staat op zijn kop. Onze houvast moeten we opnieuw zoeken bij onze Helper uit Psalm 121 en Psalm 34.
De wandeling samen met Sam en Anouk was heel fijn; met 2 camera’s konden we plezier halen uit elkaar fotograferen en even uitwaaien in de koude wind. Vogels floten weer, herten sprongen door de duinen en de watervogels zwommen door onstuimige golven. De 9km bewegen waren bovendien nuttig omdat onze (hockey)trainingen niet meer plaatsvinden en de spieren wel oefening nodig hebben.
 Read the rest of this entry »

14.03.2020 – Terras

Het voorjaar zit er weer aan te komen en vandaag hebben we het spekgladde houten terras schoongemaakt met de hoge druk spuit. Nu het apparaat toch paraat was hebben we meteen ook maar het dakraam van het atelier schoongemaakt. Het terras is weer klaar voor het lenteweer.

Read the rest of this entry »

26.03.2017 – Lente

Het is zover, de Keukenhof is weer open en de bollenvelden kleuren het landschap tot een mooi schouwspel. Althans wat betreft de hyacinten en narcissen. De tulpen laten nog even op zich wachten.
 

Read the rest of this entry »

18.03.2009 – Bijna lente

De winter is bijna voorbij, de eerste knoppen komen aan de bomen. Komend weekend gaan we de tuin voorbereiden en maken we de terrasjes en borders klaar voor het buitenleven. Het begint al te kriebelen.

Read the rest of this entry »

08.03.2009 – Bezoek

Vandaag zijn Ingrid en ik weer gaan wandelen door de polder, in een heerlijk zonnetje. Onderweg nog wat fotos geschoten waaronder eentje met HDR (met de boot) en nog meer krokussen. Daarna kwamen Paul en Ynke met Silvan onverwacht op bezoek. Dat was erg gezellig.

Read the rest of this entry »

01.03.2009 – Krokussen

Tussen de buien door even de kleurrijke krokussen gefotografeerd. Dat valt eigenlijk niet mee wat betreft het goed instellen van de belichting en scherpte. Ik heb met twee verschillende macrolenzen gespeeld. De eerste foto is genomen met 18mm macro. Dezelfde krokus is daarna met 300mm macro genomen. Het verschil is interessant. Oh ja, op de laatste foto staan sneeuwvlokjes (voor de juridische lezer: geen krokusjes dus).


Read the rest of this entry »