Archive for the ‘vrienden’ Category

23.02.2020 – Sam 21

Vanmorgen vroeg feliciteerden we Sam met zijn 21ste verjaardag. Hij zit in Zwitserland om met zijn vriend en zijn familie te snowboarden in de omgeving van Laax. Van te voren kreeg hij alvast van Noud en Sanne zijn verjaardagskado. Die van ons was aan Lucas meegegeven voor een serie verrassingskados op de dag zelf. Sam, gefeliciteerd. Volwassen worden in Zwitserland is niet aan iedereen gegeven.

Read the rest of this entry »

07.02.2020 – Beautiful Gate

Vanavond kregen we bezoek van vriend uit Zuid-Afrika. Hij en zijn vrouw richtten in 1991 Beautiful Gate op in Kaapstad om kinderen op te vangen. Inmiddels is het werk uitgegroeid tot verschillende activiteiten die hulp integreert in de “community”. We hebben genoten van de warme ontmoeting en gesprekken. Toby en Aukje zijn bijzondere mensen en dat laten ze zien in hun werk en trouw naar de mensen om hen heen. In alles wat ze doen stellen ze de ander op een hoger plan en zorgen ze voor continuïteit door op tijd het werk aan de lokale bewoners over te dragen. Aukje richt zich met name op het werken onder jonge meisjes met “Dignity” en heeft recentelijk een boek geschreven “Durf te vragen”; een openhartig verslag van hun werk en de persoonlijke beleving die met name de pijn van lijden van jonge kinderen bloot legt. Het blijft fascinerend om meteen vanaf minuut één op dezelfde golflengte zit als je samen deelt over ons geloof in God terwijl we op zo’n grote afstand van elkaar zitten. “Wy hawwe in moaie joen hâwn”.
 

Read the rest of this entry »

10.01.2020 – 1917

De weg naar de Tuschinski bioscoop ging via de Blauwbrug met uitzicht op de Magere Brug en de Hermitage richting het Rembrandtplein. Samen met Rein en onze beide zonen aten we eerst bij “rain” en konden we even bijpraten. We kwamen voor de film 1917 van regisseur Sam Mendes en dat was er eentje. De film is indringend en gaat over een gevaarlijke onderneming zien van twee soldaten die een vuurlinie moeten oversteken tijdens de Eerste Wereldoorlog. De beelden laten een rauwe oorlog zien waar over het algemeen minder over bekend is dan de Tweede Wereldoorlog. De oorlog is primitief, nat, koud, guur en gevaarlijk voor de soldaten en dat voel je in de film die als een GoPro de soldaten volgt door het slagveld.
 


Read the rest of this entry »

27.12.2019 – Bergen op Zoom

Ingrid had een kamer in het oudste hotel van Nederland geboekt: het Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Op 7 mei 1397 werd Bergen op Zoom getroffen door een stadsbrand waarbij bijna de gehele stad afbrandde behalve De Draak. Vanaf 1406 wordt De Draak genoemd in de nieuw aangelegde stadsarchieven met de functie van stadsherberg. We overnachten “in het dak” van het hotel met prachtige oude balken. ‘s Avonds dineerden we in “De Hemel” met een collega en zijn vrouw. Bergen op Zoom is een mooie en gezellige oude stad met o.a. de Sint-Gertrudiskerk en de Markiezenhof die we beide hebben bezocht. Het oude stadhuis is ook een markant gebouw net als de overgebleven stadspoorten.


Read the rest of this entry »

24.11.2019 – Afscheid (2)

Vanmiddag gingen we Annelot en haar reisgenote Isolde uitzwaaien op Schiphol. De meiden gaan ruim 3 maanden naar Zuid-Amerika. Hun reis zal gaan naar Argentinië, misschien naar Chili, dan naar Peru, Columbia en Costa Rica. Vanavond vliegen ze naar Madrid om vanavond later de vlucht te vervolgen naar Buonos Aires. Ook opa en oma waren van de partij en zo ook vriendinnen van Annelot. Na het inchecken en afgeven van de baggage namen we afscheid. De reis is bijzonder boeiend en geeft hun de mogelijkheid om juist nu een geweldige ervaring op te doen en te genieten van het bijzondere landschap en mensen in het Zuid-Amerikaanse continent: “Disfruta el viaje”.

 

Read the rest of this entry »

25.08.2019 – Woods

Om de zomervakantie af te sluiten spraken we vandaag af met onze vrienden. Na bijna twee maanden vakantieperiode was het bijzonder fijn om elkaar weer te spreken. Tegen de avond trokken we naar restaurant Woods in Leiden en genoten we van de bijzondere gerechten en van eten aan het water.
 


Read the rest of this entry »

10.06.2019 – Opwekking (3)

Met elkaar optrekken is altijd weer een groot plezier. Na de ochtendienst op maandag gingen we terug naar ons onderkomen terwijl de zes jongeren zich lieten rondslingeren in de achtbanen van Walibi.
Het NOS nieuws besteedde zondag een rapportage aan de conferentie en maakte opnamen van de sing-in waarvan ik een kopie heb bewaard, zie deze NOS website.

Read the rest of this entry »

10.06.2019 – Opwekking (2)

De pinksterconferentie is een festival voor christenen van alle leeftijden. Naast de diensten op het hoofdterrein zijn er jongerendiensten, tienerdiensten, kinderdiensten, sing-in, theatertent, seminars, compassion café, groot nieuws radio, mission expo, lektuurtent en nog veel meer. Op het terrein camperen ruim 20.000 mensen. Zelf huurden we een huisje 3km van het terrein vandaan. Onze jongeren en ouders trokken soms samen met elkaar op en genoten van de programma’s en activiteiten.
Read the rest of this entry »

10.06.2019 – Opwekking (1)

Het thema van de Opwekkingsconferentie was dit jaar “Dieper met de Geest”. Zo vierden we dit jaar Pinksteren, de uitstoring van de Heilige Geest, samen met Annelot en Sam en onze vrienden Rein en Petra met kinderen. Noud bleef thuis om op de Maltezers te passen. De conferentie was dit jaar bijzonder met goede sprekers (o.a. Henk Stoorvogel, Gary Haugen, Theo van de Heuvel, Ruben Flach) en prachtige seminars. Het begin van de conferentie op vrijdagavond stond even flink onder druk vanwege de dreiging van storm en onweer (code oranje) maar wonder boven wonder trok het noodweer voorbij.Read the rest of this entry »

29.12.2018 – Familie Charades

De Dammetjes en Hooxies kwamen zaterdagavond samen om gezellig met elkaar te eten. De families waren compleet en de kids (inmiddels tieners en twintigers) speelden met elkaar “Family Charades“, een spel met de mobiele telefoon om te raden wat je bent of wat je doet. Het was leuk om dat samen te spelen en ouderwets gezellig.

Read the rest of this entry »

24.11.2018 – Verrassend

Om Ingrid te verrassen hadden vriendinnen een kleine ontvoering georganiseerd. Vanmorgen vroeg stonden de dames voor de deur en werd Ingrid verrast met een dag acrylschilderen. Het was een geheime operatie die vandaag tot een zeer geslaagde dag leidde.

Read the rest of this entry »

14.07.2018 – Veluwezoom

Kortgeleden wandelden Ingrid en ik een route bij Rheden aan de oostkant van de Veluwezoom. Vandaag gingen we met Rein en Petra naar de westkant. Eerst gingen we samen lunchen bij Golfclub Rosendaelsche en vervolgens liepen we een route van bijna 13km. Het was snikheet en er was weinig bos. Het was een oude wandelroute langs oorlogs monumenten. Ik dacht slim te zijn en de route langs een oud vliegtuig te navigeren; het bleek een satelietfoto van een zweefvliegtuig dat toevallig op die plek was. Naast het natuurschoon waren er ook de Schotse Hooglanders, soms erg dichtbij. Alles bij elkaar werd het een hele mooie dag.
 Read the rest of this entry »

07.07.2018 – Weerzien

Het was al weer een tijdje geleden dat we hadden afgesproken en vanavond zaten we bij mijn vorige baas aan tafel voor een heerlijk diner. De tijd was te kort om over alle reisverhalen en wederzijdse interesses te bomen. Het eten was verrukkelijk.

Read the rest of this entry »

30.05.2018 – Kunstenaar (2)

Na de beoordeling voor de kunstacademie op 21 april, zie Kunstenaar (1), was er vandaag de diploma uitreiking. Alle afgestudeerden presenteerden hun opdracht in de expositie-ruimte van de kunstacademie. Familie, vrienden, buren en collega’s waren er bij en hebben met Ingrid haar slagen voor de kunstacademie gevierd.


Read the rest of this entry »

07.02.2018 – Bijbelstudie

Om de twee weken komen we samen om de Bijbel te bestuderen en met elkaar te delen wat God voor ons betekent. We zijn nu een jaar bezig om vanuit het DTP programma allerlei onderwerpen te bespreken en opdrachtjes te maken. We hebben gesproken over ankers in je leven, beloftes van God en personen in de Bijbel die voor ons tot voorbeeld zijn. Prachtig om te zien dat geloven ons niet in een vorm dwingt maar ons tot nadenken zet en actief maakt.
 

Read the rest of this entry »