09.04.2023 – “Risen”

Pasen is het feest van de opstanding van Jezus Christus. Het raakt het hart van het christelijk geloof omdat we er kracht uit putten en hoop. Op 1 april dacht ik terug aan het overlijden van mijn vader en schreef dat het een weerzien zal zijn. Dat is alleen mogelijk omdat Jezus de dood overwon. Hij is de opstanding en het leven zoals Hij zelf zei in Joh. 11:25-26: “Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in Mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat?“.
De opstanding van Jezus en de betekenis daarvan is vaak in twijfel getrokken maar de Bijbelse verslaggeving is helder (zie ook item 21.04.2019 – Hij Leeft!). Toen Maria van Magdala en Maria, de moeder van Jakobus, en Salome met geurige olie naar het graf gingen om Hem te balsemen kregen ze dit te horen in Marcus 16:5-6: “Toen ze het graf binnengingen, zagen ze rechts een in het wit geklede jongeman zitten. Ze schrokken vreselijk. Maar hij zei tegen hen: ‘Wees niet bang. Jullie zoeken Jezus van Nazaret, die gekruisigd is. Hij is opgewekt uit de dood, Hij is niet hier; kijk, dat is de plaats waar Hij was neergelegd’. “.
De film “Risen” uit 2016 laat een prachtig verslag zien van een Romeinse officier die het graf van Jezus moest bewaken (zie ook Matt. 27:62-66). Hij onderzoekt de verdwijning van het lijk, haalt graven onderste boven, ondervraagt de discipelen en is ontsteld als hij Jezus in levende lijve tegenkomt; een bijzondere film. Jezus is opgestaan, Hij leeft!
 

Total views: 38

Leave a Reply

 
Don`t copy text!