09.01.2010 – AWD vervolg

Na de prachtige ontmoeting met de vos vorige week, wilde ik toch nog eens kijken of de vos zich weer zou laten zien. Zaterdagmiddag heb ik een wandeling van zo’n 4 uren (ik denk zo’n 14km, zie routekaartje) gemaakt en 2 vossen, op afstand, gezien. Het blijft leuk. Vooral heb ik tijd genomen om de kramsvogel te fotograferen en daarnaast ook een aantal watervogels, waaronder de brilduiker (Henk, bedankt).
(Door de spanningsuitval kon ik pas op 10 januari het blog bijhouden)




Total views: 878

6 Comments »

 
  • de bossies! says:

    Hoi Auke
    Dat is inderdaad een pittige wandeling geweest…Zo aan je kaartje van google earth te zien.
    Maar de tijd vliegt..in de AWD. Zeker als je zoveel moois ziet.De Brilduiker staat er mooi op. En de vos..Ja dat blijft een mooie belevenis. Ze zijn op dit moment redelijk tam. Ze beginnen het moeilijk te krijgen.
    Ja een prachtige wandeling ..met mooie foto’s weer!
    Gr Henk bos

  • Hallo Henk, bedankt voor de naam van de brilduiker. Zoveel mooie natuur zo dichtbij, daar wordt je vrolijk van. Dat ik 2 vossen heb gezien waren weer mooie momenten. Ze laten zich waarschijnlijk makkelijker zien nu ze vanwege de sneeuw op zoek zijn naar eten.
    Gr. Auke

  • wanneer neem je mij weer eens mee?

    Wel mooie foto’s trouwens!

    Groetjes
    Robbie

  • Miranda says:

    Hoi Auke,

    Via de link die je me gaf in je mailtje bij deze foto’s uitgekomen … een pittige wandeling zo te zien, maar met mooie foto’s! Ik heb nog geen vos gezien op de plaats waar jij deze vos hebt gefotograafeerd, maar volgens mij blijft het altijd een kwestie van geluk als je er een tegenkomt. Ik heb nu twee keer zo’n mooie ontmoeting gehad en ik vind het nog heel erg bijzonder en speciaal!

    Bedankt voor je berichtje als reactie op mijn foto’s, dat waardeer ik zeer!

    Groetjes en fijne avond
    Miranda

  • Ghita says:

    Hoi Auke,
    Via de site van Henk Bos ben ik al een paar kier op jouw site geweest. Wat een mooie foto’s van het AWD. Prachtig dat je de kramsvogels hebt gefotografeerd, het is mij nog niet gelukt, ik ze ze overal in blogs langskomen, maar ikzelf heb ze alleen heel ver weg in een boom gezien (in het AWD).
    Leuk dat je de routekaartjes erbij zet, ik moet wel goed kijken welke ingang je neemt, volgens mij de Zilk. Leuk die routes, ik loop graag wat langere afstanden, dus k zou eigenlijk jouw kaartjes eens mee moeten nemen, want aan je foto;s te zien is het vol afwisseling.

    groetjes Ghita

  • Hallo Ghita, de tocht van 9 januari is wel een hele mooie. Je bent wel eventjes onderweg. Hoe dichter je tegen Zwarteveld aan zit, des te rustiger is het ook in de natuur.
    Veel plezier met de route.

    Groetjes,
    Auke

 

Leave a Reply

 
Don`t copy text!