18.08.2019 – “The Pianist”

Dit weekend ging ik op NetFlix mijn lijst van films door en heb “The Pianist” gekeken van Roman Polanski met in de hoofdrol Adrien Brody die de pianist Wladyslaw Szpilman speelt. Naast subliem acteerwerk is het verhaal indrukwekkend en meeslepend. Hoe waar kan het zijn dat het antisemitisme zoveel ruimte kreeg op systematische wijze. Voordat de Joodse bevolking in Warschau werd gedwongen in het getto te wonen was er op straat al de vernedering en belediging. Het begin is heel gevaarlijk en helaas moet ik constateren dat het vandaag nog steeds op de loer ligt, ook voor de Mexicaanse bevolking in het zuiden van de VS.
De scene die mij enorm aanspraak was het pianospel (Chopin Ballade No. 1 in G mineur) tegen het einde van de film die Szpilman moet spelen op aanwijzen van de Duitse hoofdman Hosenfeld.

Total views: 33

Leave a Reply