Archive for the ‘politiek’ Category

23.08.2019 – Zookeeper

Weer een indrukwekkende film gekeken: “The Zookeeper’s Wife”. Samen met haar man beheert ze de dierentuin in Warschau waarbij de dieren tijdens 2de wereldoorlog zijn geevacueerd. Het gezin redt vele Joodse mensen maar betalen daar een prijs voor. De film laat de moed zien van dappere mensen.

Read the rest of this entry »

18.08.2019 – “The Pianist”

Dit weekend ging ik op NetFlix mijn lijst van films door en heb “The Pianist” gekeken van Roman Polanski met in de hoofdrol Adrien Brody die de pianist Wladyslaw Szpilman speelt. Naast subliem acteerwerk is het verhaal indrukwekkend en meeslepend. Hoe waar kan het zijn dat het antisemitisme zoveel ruimte kreeg op systematische wijze. Voordat de Joodse bevolking in Warschau werd gedwongen in het getto te wonen was er op straat al de vernedering en belediging. Het begin is heel gevaarlijk en helaas moet ik constateren dat het vandaag nog steeds op de loer ligt, ook voor de Mexicaanse bevolking in het zuiden van de VS.
De scene die mij enorm aanspraak was het pianospel (Chopin Ballade No. 1 in G mineur) tegen het einde van de film die Szpilman moet spelen op aanwijzen van de Duitse hoofdman Hosenfeld.

Read the rest of this entry »

12.08.2019 – PLEVs

In het NOS journaal van vanavond was er aandacht voor kleine elektrische voertuigen waaronder de “one-wheeler”. Ook Sam is in het bezit van dit nieuwe vervoersmiddel en doet mee binnen de PLEVs (Personal Light Electric Vehicles) groep met allerlei nationale en internationale activiteiten. De groep wil ook politieke aandacht en daarom toog hij vanmiddag met de e-collega’s naar het Binnenhof waar de NOS hen opwachte voor een reportage. Er was veel bekijks en hopelijk de juiste aandacht om deze voertuigen goedgekeurd te krijgen. Sam rijdt al enige tijd (legaal) op de elektrische boards totdat vorige week de verzekering de polis eenzijdig opzegde.
Meer aandacht hiervoor is belangrijk en kan via de

petitie: legaalrijden.nl


 

Read the rest of this entry »

15.03.2017 – Verkiezingen

Voor het eerst mogen we met zijn vieren stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Bij de laatste verkiezing mochten alleen Ingrid en ik onze stem uit brengen. Inmiddels zijn de twee oudsten 18 jaar en ouder en hebben we gesprekken over politiek. Wordt het VVD, CDA, CU of een andere partij? De Jezus Leeft partij heeft ook even onze aandacht gehad maar niet als politieke partij maar als statement dat is gemaakt.

Read the rest of this entry »