Archive for the ‘polder’ Category

12.07.2019 – Tiengemeten (2)

Tot mijn grote verrassing kwamen we een prachtige torenvalk tegen op het eiland Tiengemeten. Hij liet zich graag fotograferen maar niet te dicht bij. De gele kwikstaart kwam voorbij maar die liet zich niet fotograferen. Twee haasjes die vlak voor me uit het gras opdoken schrokken net zoveel van mij als ik van hen. Dan had je de ganzen die met grote mond overvliegen, zwemmen in de Haringvliet en daar tussenin de dijk en weilanden vol kakken. Toch is het echt genieten op je eerste vakantiedag met zoveel mooie natuur.Read the rest of this entry »

12.07.2019 – Tiengemeten (1)

Voor vertrek vanmorgen had ik via Natuurmonumenten een wandelroute gevonden op het eiland Tiengemeten. Een pontje meert aan bij Nieuwendijk en vertrekt elk uur naar Tiengemeten over het Haringvliet. Het eiland is een natuurgebied met veel wilde bloemen en een paar boerderijen. Vogels en dieren hebben onder de rook van Rotterdam toch een prachtig leven.Read the rest of this entry »

03.05.2019 – Oslo (11)

En dan zit het er al weer op. Tijd vliegt als je het leuk hebt (samen). We hebben genoten van Oslo en en prachtige weer waardoor we voortdurend buiten konden zijn. ‘s Ochtends hebben we vroeg de FlyToGet exprestrein weer genomen en vlogen we om half tien over Oslo (grote foto) al weer huiswaarts. De zon scheen fel tussen de wolken door waardoor het groene hart groen opkleurde en het Nederlandse landschap zich weer van haar mooiste kant liet zien. Op Schiphol stond Sam ons op te wachten en zo waren we voor het middaguur al weer thuis. De Oslo stadstrip was geslaagd.Read the rest of this entry »

19.03.2019 – Stratocumulus

Vroeg op de avond maakten we samen een wandeling door de polder. Het lucht gaf een prachtig beeld omdat de stratocumulus wolken bijzonder fraai het zonlicht reflecteerden. De kleuren varieerden van geel, rood, roze en blauw.Read the rest of this entry »

18.11.2018 – Vijfkm

Na een bezoek aan de Meerkerk met spreker Jurjen ten Brinke uit Amsterdam wandelden Ingrid en ik het rondje van 5km door de polder. Rakker was ingepakt met een nieuw “addidog” trainingspak, tegen de kou natuurlijk. De lucht was prachtig blauw en de herfstkleuren in het polderlandschap helder en sterk.
Read the rest of this entry »

14.10.2018 – Naarden

Onze route van natuurmonumenten ging richting het Naardermeer. We reden naar de westkant van Naarden en begonnen onze wandeling door nat gebied langs de Wijde- of Bovenste Blik. Het prachtige nazomerse herfstweer was voor vele mensen aanleiding om te genieten van het prachtige buitenleven.


Read the rest of this entry »

09.06.2018 – Wetlands (1)

Munnekeburen – Vandaag vertrokken we naar de kunstroute in het zuid-westen van Friesland. We ontmoetten Ingrid’s ouders in Munnekeburen om daar de route te lopen van https://onceinthewetlands.nl/. Het weer was uitstekend mooi en het landschap niet minder. Op verscheidene plekken hadden kunstenaars hun creativiteit in het landschap ingepast. Zie ook (2) en (3).

Read the rest of this entry »

14.01.2018 – Polder

Wat een mooi licht vanmiddag tijdens de wandeling door de polder. Het landschap krijgt weer kleur en iedereen is weer in beweging. De buizerd, reiger, eend en haan zijn bezig, fietsers pakken de polderdijk en een enkeling vaart de ringvaart af met de honden op kop.

Read the rest of this entry »

20.06.2010 – Vaderdag

Vandaag hebben we vaderdag gevierd in Friesland bij onze ouders. Vanmorgen heb ik nog een korte wandeling gemaakt met mijn schoonvader door de Houtwielen. Het is een natuurgebied dat men onder water heeft laten lopen en dat veel water- en rietvogels aantrekt, waaronder de rietgors en tot onze grote verbazing de vos (een pup)! Ook hebben we de rietzanger en de bosrietzanger kunnen fotograferen (volgende keer zal ik hem iets scherper op de foto zetten). Al met al een gezellige dag die werd afgesloten met, jawel, zelfgemaakte vaderdagkado’s van de kinderen. Mooier kan het niet.Read the rest of this entry »

18.09.2009 – Polder

De kinderen hadden vandaag kermisvrij en dat was dus de reden om niet naar de kermis te gaan maar naar Walibi. Voor vertrek nog even de hond uitlaten en een paar fotos schieten van het landschap met dauw en tegenlicht.

Read the rest of this entry »

04.07.2009 – Fietsen

Het mooie weer was aanleiding om samen met Ingrid te gaan fietsen. Eerst langs de Kaag en daarna via Burgerveen terug langs de A44. Onderweg hebben we even een terrasje gepakt met uitzicht over de ringvaart.

Read the rest of this entry »

15.06.2009 – Bijna zomer

De zomer is in aantocht, nog een weekje wachten maar nu alvast even sfeer proeven.Read the rest of this entry »

07.03.2009 – Buitenveld

Vanmiddag even de hond uitgelaten in het buitenveld. Weer veel ganzen maar ook veel hazen die zo tegen het vallen van de avond de omgeving observeren.

Read the rest of this entry »

07.02.2009 – Polder

Vanmiddag een wandeling gemaakt met Ingrid door de polder. Prachtig licht voor HDR fotografie, helaas niet goed gelukt. Onderweg kwamen we een golden retriever tegen die Rakker even uitdaagde om te spelen. Rakker maakte in zijn enthousiasme een vreugderondje en sprong pardoes in een vieze stinksloot. Gauw naar huis en een blauw badje (d.w.z. afspoelen met blauwe shampoo).
Vanvond hebben we met de jongens heerlijk gegeten bij de Italiaan in Casa di Mama.

Read the rest of this entry »

26.07.2008 – Natuur

Met de nieuwe camera even de omgeving verkennen met graanvelden en een valk gespot. Onderweg een fuut en een meerkoet gefotografeerd. De fuut was een (onderwater)boef…

Read the rest of this entry »