Archive for the ‘molen’ Category

23.04.2020 – Avondpolder

Samen met Noud en Sanne wandelden we over de polderdijk met prachtig avondlicht. Onderweg waren er veel weide vogels en was het gezellig om samen op stap te zijn. De wandeling liep door een weiland met jonge koeien. Net toen we het grasland betraden was er een koe die Noud de stuipen op het lijf joeg. Noud was de laatste in de rij en toen hij de ene koe net was gepasseerd begon hij bokkesprongen te maken. Het leek even dat hij een kopstoot zou uitdelen maar het bleef bij een schrikactie. 

Read the rest of this entry »

03.04.2020 – Polderdijk

Na 3 weken thuiswerken (vanwege het corona-besmettingsgevaar) had ik vanmiddag vrij genomen voor een beeldschermvrij moment. Nadat de wolken waren weggetrokken wandelden Ingrid en ik een rondje polderdijk van ruim 7km. De zon scheen prachtig, de wind was fris en het verkeer op de wegen buiten de polder leek erg druk. Bij thuiskomst gingen we met de jongens en hun vriendinnen gezellig gourmetten. Een geslaagde middag. Helaas zijn er nog geen berichten wanneer Annelot vanuit Guatemala terug kan naar huis. We bidden er elke dag voor en verwachten dat God hierin voorziet. 


Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Herfstbos

De zon scheen prachtig door de bomen en de bladeren zijn helemaal rood en geel gekleurd. Zo nu en dan piepen de zonnestralen door de takken en geven rechte stralen op het pad. Op de hoge bomen nestelen zich de paddenstoelen en weerspiegelt de natuur zich in de strakke vijver. Op de achtergrond is het polderlandschap zichtbaar met aan de horizon mooi windmolens. De wandeling was om in te lijsten. Bij deze.
 


Read the rest of this entry »

28.08.2019 – Ochtenddauw

‘s Ochtends naar mijn werk schijnt het zonnetje over de polder en door de koude nachten is er dauw op het veld. Vanmorgen had ik de camera bij me en wilde ik de dauw vastleggen. De zon was achter het dichte wolkendek en gaf een bijzondere kleur aan de lucht en het veld. Na enig speurwerk kwam ik tot de ontdekking dat een soortgelijke foto die ik eerder nam op deze locatie op een dag na precies twee jaar geleden was. De situatie zoals nu gespot doet zich dus met zonnestand rond eind augustus voor.

Read the rest of this entry »

28.07.2019 – Grootschermer

Er zijn vele wandelroutes in Nederland in verschillende provincies. Vandaag kozen we voor de “Grootschermerroute” die was aangeboden door Wandelnetwerk Noord-Holland. Op papier was de afstand ongeveer 10,68km maar met de mapmywalk app komt die op 11,51km. De rit er naar toe leidde ons door onbekende plaatsjes zoals De Rijp, Graft en Noordeinde. In Graft en Grootschermer staan prachtige raadhuizen midden tussen de typisch Noord-Hollandse houten woningen. Het landschap in deze streek is heel kenmerkend vanuit de lucht met de kleine weilandjes en slootjes. Halverwege de wandeling loop je door Schermerhorn waar we een koffietje pakten op het terras en het kleinste museum van Nederland bezochten. Het oude huisje is in goede staat bewaard met nog alle oude elementen. De afkomst van de uitdrukking “ondergeschoven kindje” is me eindelijk helder geworden. De wandeling is een aanrader. Op de terugweg reden we via Zaanstad waar het grote hotel is gebouwd met elementen van dezelfde Noord-Hollandse houtwoningen.Read the rest of this entry »

25.07.2019 – Hittegolf (1)

Om de hitte te overbruggen hadden we afgesproken een vaartocht te maken met Ingrid’s ouders. De temperatuur liep op tot 39 graden en een zacht briesje bracht zo nu en dan verkoeling. Ondanks de enorme hitte was het de moeite waard om buiten van de natuur te genieten en de nieuwe lens te proberen.

 Read the rest of this entry »

30.06.2018 – Kaagzicht

Met de hoge temperatuur leek het niet een goed idee om in de duinen te gaan wandelen voor foto’s. We pakten de fiets naar het buitenveld en genoten van het zicht over de Kaag. Er stond een heerlijke wind en dat gaf de zeilers verkoeling en snelheid.

Read the rest of this entry »

14.01.2018 – Polder

Wat een mooi licht vanmiddag tijdens de wandeling door de polder. Het landschap krijgt weer kleur en iedereen is weer in beweging. De buizerd, reiger, eend en haan zijn bezig, fietsers pakken de polderdijk en een enkeling vaart de ringvaart af met de honden op kop.

Read the rest of this entry »

29.08.2017 – Ochtendzon

De prachtige ochtendzon en mist was reden om de auto even aan de kant te zetten. Helaas had ik de fullframe niet bij me en moest de foto even met de telefoon worden genomen. Toch een mooi plaatje.

Read the rest of this entry »

06.12.2014 – Kinderdijk

Vandaag was er even geen hockey en konden we even op zoek naar nieuwe binnenverlichting. Helemaal afgereisd naar Sliedrecht, konden we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan aan de molens bij Kinderdijk. Met een prachtig heldere lucht en mooi zonnetje was het genieten van het mooie landschap.

Read the rest of this entry »