30.08.2013 – Bonmont (1)

Het vakantie-oord Bonmont (Spanje), een Pierre et Vacances resort dichtbij Miami Platja, lag tussen de bergen en de zee in. Prachtig gelegen tussen de golfbanen konden kinderen en ouders zich prima onderhouden. Nadat we Annelot en vriendin van Barcelona airport hadden opgehaald reden we nog zo’n 130km zuidelijker waar we ons appartement konden betrekken. We hebben kunnen lezen, golfen en zwemmen in zee en zwembad. We maakten uitstapjes naar Tarragona, Lleida en kleine plaatsjes langs de kust. Lekker Spaans eten konden we in het plaatsje Mont-Rog del Camp. Eerst gingen we samen eens proberen. Later gingen op herhaling met de kinderen. Die avond zullen we niet gauw vergeten. We zaten nog maar net aan tafel met fraai uitzicht over de bergen toen plotseling een grijze slang van 60cm over een muur langs het hoofd van één van ons bewoog en zich verplaatste in de aangelegen struiken. De schrik zat er aardig in. Aan het eind van de avond, tijdens het desert, bewoog in de lichstralen van de buitenverlichting iets links van ons. Een grote rat verplaatste zich snel over een muur van 10m naar de plek waar eerder de slang zich liet zien. Het eten was verder goed (denken we).
Het golfen was ook bijzonder leuk. Eerst op par4/5 banen gespeeld maar die waren erg lang (minstens 350m, vaak 500m) wat voor de jongste niet zo handing was. We vonden ook een Pitch & Putt met 18 holes en dat beviel prima, lekker tussen de bergen door maar niet makkelijk.
Op de terugweg hebben we de meiden weer afgezet op het vliegveld en hebben we mijn verjaardag gevierd. De volgende dag zouden we het tweede gedeelte naar huis terugrijden na een overnachting in Clermont-Ferrand. Het verjaardagsfeest thuis met familie en vrienden was gepland voor die dag daarna.





Total views: 788

Leave a Reply

 
Don`t copy text!