25.07.2009 – Zakynthos

Als begin van de vakantie zijn we naar het eiland Zakynthos in Griekenland geweest, aan de westkant van de Peloponnesos, in de Ionische zee. Het eiland staat bekend als schildpaddeneiland vanwege de karetschildpad die zich ophoudt in de baai aan de zuidkant van het eiland en wel 1 meter groot kunnen worden. In het noordwesten van het eiland bevindt zich een scheepswrak precies in een u-vormige rots waar je alleen per boot kan komen. Van boven gezien is het water lichtblauw van kleur en dat geeft een prachtige zicht op water en strand. Per waterfiets en mini-onderzeeboot hebben we de karetschildpad gezien. De stranden worden afgebakend met houten frames om de eieren van de karet te beschermen. In het oostelijk gelegen “Banana Beach” hebben Annelot, Sam en ik op een flying fish watervertier gehad, achter een speedboot aan waarin Noud mee mocht, terwijl Ingrid als fotograaf de “fish” in vliegtoestand vastlegde op de digitale plaat. Het was een heerlijk weekje weg op een groen eiland met veel olijfbomen, strand, superweer en natuurlijk de schildpadden. In hotel Vanessa in Kalamaki was het goed vertoeven, tegenover de uitgaansplaats Laganas met een overdosis aan Engelse toeristen met permanente beschilderingen en hun ingebouwd metaal. Ideaal is dat Transavia rechtstreeks van Schiphol op Zakynthos vliegt. Vlak voor de vakantie heb ik nog een Sigma 70mm macro lens gekocht waar ik geen spijt van heb: de lens geeft ongelofelijke scherpe beelden van insecten, natuursteen en objecten dichtbij. Vanaf Zakynthos gaan we per ferry naar het vaste land met de huurauto; ongeveer een uurtje varen.

Total views: 610

1 Comment »

 
 

Leave a Reply