Archive for the ‘werk’ Category

01.02.2020 – WiFi atelier

Van een collega kreeg ik een draadloze verbindingsset waarmee je via een ethernetkabel je verbinding in huis kan uitbreiden of verplaatsen via het stopcontact. Al een lange tijd wilde ik het netwerk uitbreiden naar het atelier en de tuin; hiervoor had ik al aansluitingen voorbereid. Het enige probleem was om een kabel te krijgen op die plek. De verbindingsset bleek de oplossing. Met een nieuwe router die ik heb aangepast voor de doelstelling is de WiFi uitbreiding gelukt.

Read the rest of this entry »

25.01.2020 – Behangen

We zijn het niet verleerd: samen behangen. Na het opruimen van mijn kantoor kwamen we restmateriaal tegen van eerder opknapwerk. Van het behang van het toilet beneden waren er nog een paar stroken over. Na enig meten kwam Ingrid tot de conclusie dat het net genoeg zou zijn voor het toilet boven. Net genoeg bleek waar te zijn maar niet uit hele stukken. Toch is het gelukt.

Read the rest of this entry »

07.01.2020 – Hoog bezoek

Sam kwam vanmiddag op bezoek op mijn werk. Natuurlijk gingen we even naar het terras van het nieuwe gebouw op de 27ste etage. Zo werd het bezoek hoog ontvangen en was het bijzonder gezellig om met elkaar bij te praten. Sam had namelijk zijn eerste toelatingsgesprek voor de politie-opleiding vlak bij mijn werkplek in Rijswijk. Sam is nu door de eerste ronde. Samen liepen we nog naar mijn kantoor en hadden we gelegenheid om wat te drinken.

Read the rest of this entry »

16.12.2019 – You’re so Good

Nu het jaar ten einde loopt en alle gedachten zich richten op wat het jaar gebracht heeft, zijn er veel redenen om dankbaar te zijn. Ten eerste, voelen we ons bijzonder rijk om als gezin de vrede van God in alle aspecten van het leven te ervaren. Dat overtreft alle ongenoegen en frustratie. Ten tweede zijn we dankbaar voor onze gezondheid, dat is niet een vanzelfsprekendheid. Ten derde prijzen we ons gelukkig met fijne familie en vrienden.
Eén van de grote tegenslagen was toch wel het verlies van functie door een totale overname van het topmanagement team. In eerste instantie was de teleurstelling en vernedering enorm maar langzaam heb ik geleerd me er bij neer te leggen en mogelijkheden van de verandering in te zien. En die zijn er, zij het niet zoals ik ze had verwacht. Dwars door alles heen heb ik (met ups en downs) de stok en staf van de Hemelse Vader mogen ervaren zoals dat in Psalm 23 staat. Mijn vader zei vaak: “ken je de Psalm of ken je de Herder?”. Gelukkig ken ik de Herder en Hij kent mij ook.

Vandaag kwam via Spotify een nieuwe bewerking van het liedje “God is goed” op de speakers van de auto. Het raakte me en is voor mij de afsluiting voor 2019:
God, You’re so Good“.

Read the rest of this entry »

21.11.2019 – Parket schuren

Vandaag is het schuurwerk van de parketvloer gedaan. Allereerst werden de groefjes opnieuw gefreest zodat de oude laklaag netjes weg is. De volgorde is belangrijk omdat anders bij het schuren van de vloer de groefjes op sommige plekken vlak zijn waardoor de begeleidende rail van het padje raakt. Het is een prachtig gezicht om het echte hout weer te zien en te ruiken. Helaas meot er gauw een beschermlaag over en die komt morgen inclusief een wit tintje.

 

Read the rest of this entry »

18.11.2019 – Schilderwerk

Het schilderwerk in woonkamer, keuken en hal zit er op. Afgelopen zaterdag hebben we ons bezig gehouden met wat veranderingen in de inrichting zoals decoraties en lampen. De schade van het noodweer is hiermee weer verholpen en nu de kamer toch leeg is krijgt de parketvloer deze week groot onderhoud.

 

De nostalgische sfeer van werken doet denken aan de verbouwing in 2001:

maar ook aan het herstelwerk na de brand in 2010:

Read the rest of this entry »

17.11.2019 – Territoriaal

Roodborstjes zijn nogal gehecht aan hun territorium en dekken dit dikwijls met bravour af. Terwijl de halsbandparkieten in drievoud in “zijn” boom zitten gaat hij er vrolijk boven zitten. Hij geeft aan dat dit zijn plekkie is. Eerder zag ik hem al op het dak van het atelier.

Read the rest of this entry »

08.11.2019 – Verkassen

Omdat de huiskamer, hal en keuken worden hersteld in kleur en aanzien (na waterschade), moet de hele woonkamer leeg. We maken van deze gelegenheid meteen maar het beste van door ook de vloer te laten schuren en lakken. Het is een heel gedoe om de piano, kasten en zitbank te verkassen naar het atelier; echt loodzwaar. Gelukkig hebben we goede verwarming in het atelier en met de provisorisch aangelegde UTP bekabeling hebben en tv en internet, wel zo handig. De vakmannen kunnen nu komen, wij gaan eerst eten.
 


 

Read the rest of this entry »

26.10.2019 – Klus-zaterdag

Alsof de tijd even stilstond voelde vandaag als een ouderwetse zaterdag waarin je aan het klussen bent. Na het opruimen van de schuurzolder en afvoeren van oude rommel naar het afvaldepot was het tijd om Sam’s kamer aan te pakken. Het nieuwe matras dat deze week aankwam had een ondermatras op maat nodig wat we samen opgelost hebben. Toen hebben we meteen maar even doorgeduwd en ook zijn bureau vernieuwd op basis van het ontwerp van Noud’s bureau. Met het blad van bijna 2,5m en nieuwe opbergruimtes kunnen de boeken weer worden uitgespit. Het was een echte klus-zaterdag.Read the rest of this entry »

03.09.2019 – Kantoor

Nu de overdracht van mijn vorige functie naar het nieuwe management team is voltooid ben ik van kantoor gewisseld om mijn nieuwe functie binnen risk management op te pakken. Het oude is voorbij en…

…het nieuwe is gekomen. De foto van Ingrid en mij die ik van Sam kreeg hangt nu op mijn kantoor tegenover mijn bureau. De zon is weer gaan schijnen.

Read the rest of this entry »

29.07.2019 – Hooiberg

De koele zomeravond na de wandeling werd nog even opgewarmd door de houthaard in de hooiberg van Ingrid’s ouders. Met de zon er nog bij deden de hommels hun rondje langs de bloemen in de tuin.


Read the rest of this entry »

13.07.2019 – 200-600mm

De nieuwe Sony SEL FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS supertelezoom is binnen en die moet natuurlijk even worden geprobeerd. Vanmorgen lukte dat niet vanwege de regen. Omdat het vanmiddag erg woei en de zon zich slechts zo nu en dan laat zien, zijn de eerste foto’s in het park genomen en van een paar bloemen in de tuin. De lens is net iets zwaarder dan Sony SAL 70-400mm F4-5.6 G SSM maar is zeer compact in handeling omdat bij uitzoomen de zoom niet verder uitschuift en je beter controle hebt over de balans.
Read the rest of this entry »

09.07.2019 – Pepermolen

Voordat iedereen op vakantie gaat gaf mijn vorige hoofddirecteur het startschot om met alle managers bij elkaar te komen. We deden dat in restaurant De Pepermolen met een heerlijk 6-gangen menu dat er als volgt uit zag. ENTREE: Sneeuwkrab, Avocado, Sesam, Kokkels, Schuim Van Kokkel En Verjus. 1e TUSSENGERECHT: Makreel Zacht Gegaard, Oosters Garnituur, Okra, Nori, Cherrytomaat. 2e TUSSENGERECHT: Macaron Van Zwarte Curry, Beluga Linzen, Kikkererwten En Granaatappel. HOOFDGERECHT: Kalfslende, Schuim Van Met Vadouvan Getrokken Jus De Veau, Doperwten, Geroosterde Granny Smith En Knolraap. KAZEN: Diverse Hollandse Kazen Met Notenbrood En Vijgen Mosterd. DESSERT: Aardbei, Viool, Rooibos, Boerenroomijs. Het restaurant heeft een uitstekende keuken en het eten was enorm gezellig.

Read the rest of this entry »

30.06.2019 – Tuinmacros

De “Rode Zonnehoed” (Echinacea Purpurea) staat in de tuin volop te bloeien en nodigt uit om van heel dicht bij te worden bekeken (met lens). De 70mm macrolens weet daar wel aardig raad mee en laat de kelken in de roestbruine bloemhoofd tot in detail zien. Ook de andere bloemen die we in het voorjaar plantten komen nu tot bloei en maken de tuin bijzonder levendig en kleurrijk.

Read the rest of this entry »

30.05.2019 – Tuinplanten

De planten die we eind april plantten staan volop in bloei door een vruchtbare combinatie van zon en regen. De bloemen komen prachtig en de insecten doen hun werk om de bstuiving te bevorderen. Schoonheid zit om je heen, je moet er gewoon even bij stil staan.


Read the rest of this entry »