Archive for the ‘zee’ Category

27.06.2020 – Vatican Tales

Vanmorgen luisterden we naar Hour of Power. Hierin sprak Bobby Schuller over vergeving met twee opmerkelijke punten: 1. Vergeving is een actie vanuit kracht omdat het moed vraagt om dat te doen, en 2. Niet vergeven komt vaak uit broosheid of zwakte omdat het ruimte geeft aan boosheid en rancune. Daarna kwam er een mooi interview met Rik Felderhof. Hij had net een boek geschreven dat is getiteld: “The Vatican Tales”. Hij vertelde over andere boeken, zijn leven als schrijver en zijn fascinatie over Jezus, de zoon van God. Hierover had hij samen met Cees Baan een boek geschreven geheten: “Simon, de buurjongen van Jezus” om zijn verbeelding van de kinderjaren van Jezus vorm te geven, best grappig en nieuwsgierig. Voor meer info, kijk eens op zijn website: https://www.rikfelderhof.nl/. Na deze uitzending rondde ik de foto’s af van gisteren en plaatste ze op dit blog. Toen dat er op zat gingen Ingrid en ik samen wandelen door de duinen naar het strand waar het enorm woei en het zand langs onze onderbenen schuurde. Er waren veel kite-surfers en dat gaf een mooi schouwspel.

 Read the rest of this entry »

01.06.2020 – Pinksteren

Ook vandaag zijn we er nog beduusd van. Het videootje van haar verrassende aankomst hebben we 10x afgespeeld. Je vraagt je af waarom die ouders niet zo enthousiast reageerden toen Annelot voor hun neus stond. Heel eenvoudig: we konden het even niet geloven. Vanmiddag gingen Ingrid en ik maar even uitwaaien met de twee Maltezers. Even napraten en genieten van een blauwe lucht en een blauwe zee. We beseffen dat God goed is. Hij stortte Zijn Heilige Geest uit met pinksteren. En Jezus zei nog in Joh.14:15-18 dat Hij de Trooster stuurt die altijd bij ons zal zijn. Zo hebben we Zijn bescherming voortdurend ervaren. Mijn moeder maakte me attent op het verhaal in Handelingen 12:6-17 waarin wordt verteld van Petrus die uit de gevangenis werd bevrijd door een engel. Bij het kloppen op de deur had het dienstmeisje dezelfde beduusdheid want Petrus stond voor de deur en: dat kan niet. Van deze belevenissen word je vrolijk en zeg je geweldig wat God heeft gedaan en doet.


Read the rest of this entry »

21.05.2020 – Er op uit

Het weer was vandaag bijzonder. We hebben de fiets gepakt en een rondje van ruim 30km door bollenstreek en duinen gedaan. Bij het afhaalloket aan het strand dronken we een ijsthee en pakten we even een lekker broodje. Het was gezellig druk en heerlijk om te fietsen.

 

Read the rest of this entry »

17.05.2020 – Hollandse Duin

Vanmiddag maakten we een wandeling naar het strand. Omdat alle parkeerplaatsen zijn afgesloten parkeerden we ergens langs de duinweg en wandelden we door de duinen naar de zee. De wind was stevig en fris. We zochten even een plekje op de duinrand en genoten van het geluid van de golven en de wind. Voor de Nieuwe Waterweg lagen grote cruiseschepen te wachten om de haven van Rotterdam binnen te kunnen. Aan de noordkant roken de schoorstenen van de hoogovens in IJmuiden. Het zicht van Hoek van Holland tot IJmuiden was hemelsbreed ruim 70km. 

Read the rest of this entry »

01.12.2019 – Advent

Het is Advent, de eerste dag in december is ook de eerste adventzondag; de aankondiging van kerst. Vanmorgen luisterden we naar Orlando Bottenbley in de Meerkerk. Hij sprak over geheiligd zijn en streven naar een heilig leven te leiden.
De weg naar de Meerkerk was mistig en glad. De mist trok niet snel weg maar aan het begin van de middag kroop de zon tussen de mistbanken door en maakten we een strandwandeling met de beide Maltezers. Het licht was bijzonder mooi met tegenlicht effect en heldere landschapuitzichten. 

Read the rest of this entry »

20.09.2019 – Vrijdag

Het is vrijdagmiddag en ik ga vroeg naar huis. Het weer is mooi en we besluiten om een strandwandeling te maken met de honden. De zon straalt we laten ons opwarmen door de nazomerse temperatuur. We denken aan mijn zus die vanmorgen een operatie heeft gehad en nu aan het herstellen is. De rust op het strand is heerlijk. Vanavond is mijn ISRT (Interval Shuttle Run Test) voor bondsscheidsrechter. Afgelopen weken heb ik behoorlijk geoefend om de conditie op te schroeven en vanavond zal blijken of dat voldoende is geweest. Voor nu is de zee ons uitzicht en til ik Rakker zo nu en dan omdat hij vermoeid is van de wandeling. Borre wil nog wel een rondje, een pup met veel energie. Bij Duindamse Slag drinken we koffie en fris en keren huiswaarts.


Read the rest of this entry »

06.09.2019 – “Strandlunch”

Vandaag heb ik genoten van een vrije dag om de honden te verzorgen, kleine klusjes te doen en om te lunchen met Sam. Rond het middaguur togen we naar het strand en wandelden met de honden richting Zandvoort, eerst wind mee, daarna een strakke wind (en zand) in het gezicht. Op het zachte gedeelte van het strand moet de pup nog wel even worden getild om heupproblemen te voorkomen, vindt hij niet leuk want hij will rennen. Van het wandelen krijg je trek en daarom vonden we het erg prettig om daarna lekker buiten op terras te zitten. De bediening bij Nederzandt was zo slordig en langzaam dat we besloten na het drankje huiswaarts te keren en de locale middenstand te ondersteunen. Zo genoten we van een heerlijke lunch bij EigenWijze met een keurige bediening.


 

Read the rest of this entry »

08.08.2019 – Texel (ii)

Onze wandeling ging door en langs natuurgebied De Slufter met veel weide- en watervogels. Je kunt er heerlijk struinen en dus ook vastlopen omdat de kleine stromen in de kwelders bij hoog water het gebied doordringen. Je loopt dan of op wadgrond of vast voor de soms diepe beekjes. Het gebied trekt veel bezoek en met een stralende zon op het kweldergebied waan je je in een ver vakantieland.


 

Read the rest of this entry »

08.08.2019 – Texel (i)

Via airbnb hadden we een hotelovernachting in De Koog op Texel geboekt. We vertrokken vanmorgen niet zo laat en konden de boot van 9:30 uur van Den Helder naar Texel pakken. Het weertje zat mee en om 10:15 uur zaten we op Kaap-Noord met uitzicht over Vlieland. Na een koffie genoten we van het noordelijke strand bij de vuurtoren van waar je de prachtige hoge golven konden zien die op de brandingen van Vlieland en Texel stuk slaan.

Read the rest of this entry »

05.08.2019 – Slag naar Slag

Om eens iets anders te doen maar toch niet geheel anders maakten we rond het middaguur een strandwandeling van Duindamseslag naar Langevelderslag. De temperatuur was zeer aangenaam met ruim 22 graden en een zuidelijke wind. Als tussenstop lunchten we op Langeveld en keerden daarna weer terug naar Duindamse slag.

Read the rest of this entry »

02.08.2019 – Katwijkse

We wilden vanmiddag even uitwaaien op het strand. Omdat Noordwijk erg druk is leek ons Katwijk een goed alternatief. Maar wat een wind, zeg. Zodra je het strand op gaat mag je de duikbril opzetten. Niet tegen het water maar tegen het zand. Over water gesproken, het was donker, bewolkt en al gauw zou de eerste bui gaan vallen. We doken gauw een strandtent in; de bui bleef weg…
 

Read the rest of this entry »

26.07.2019 – Zeiknat

Het warme weer breekt de hondjes ook op. Hun enige uitlaatklep om warmte af te voeren is via hun tong. Daarom was een beetje verkoeling welkom. Met de twee Maltezers togen we naar het strand waar ze beide een kleine strandkuil moesten overzwemmen. Hun vacht was daardoor kletsnat en bij de pup viel de lichaamsverhouding enorm op omdat het klein lijfje nu zichtbaar werd. Zeiknat was ie en omdat hij koud hebben we het bij een korte wandeling gehouden.

Read the rest of this entry »

22.07.2019 – Ringen

De ringen hadden we nog niet geprobeerd bij de watersport maar was bijzonder leuk. Sam en Noud hadden de buitenste ringen, ik mocht in het midden. Ingrid maakte foto’s vanuit de boot en had op een gegeven ogenblik de hand voor de mond. Ik dacht dat ze door de bewegingen van de boot de camera tegen de tanden had gekregen maar het omgekeerde was waar: ze kwam niet meer bij van het lachen. Ons onderling botsen en onze capriolen waren voor erg leuk maar vanuit de speedboot bijzonder vermakelijk.

 


Read the rest of this entry »

22.07.2019 – Wakeboarden

Aan het strand naast het hotel kun je watersport bedrijven: funtube, ringen en wakeboarden. Dat laatste is voor Sam weggelegd net als in 2017. 

Read the rest of this entry »

21.07.2019 – Crazy Speedboat

En dat was het. De tocht naar de “Blue Lagoon” duurt maar 7 minuten als de boot op volle snelheid vaart. Annelot, Sam en Noud stapten aan boord, kregen instructies en hupakee daar ging hij. Aan de overkant zijn ze gaan snorkelen. Op de terugweg werden alle waardevolle spullen waterdicht veilig gesteld want het “crazy” gedeelte kon beginnen. De boot was een oud-militair gereedschap voor de commando’s en was uitgerust met 2x 200pk. Dat was blazen en water scheppen door korte bochten te draaien die de boot zelf had gemaakt. De kinderen vonden het geweldig en kwamen superenthousiast terug. De leiding van www.crazyspeedboat.com was zeer attent en gaf ons meteen de video en foto’s mee van de dag. Als je op Corfu bent, dan mag je dit niet missen.

Read the rest of this entry »