Archive for the ‘opwekking’ Category

20.05.2018 – Opwekking

Ook dit jaar vierden we met 4 families Pinksteren bij de conferentie Opwekking. Het was een echt feest met prachtige liederen, fijne gesprekken, veel lol en een mooie tijd met elkaar. Net voor het weekend kregen we het vervelende bericht dat onze boeking was geannuleerd. De organisatie boekte ons om naar de andere kant van het Veluwemeer en een pendelbus reed ons af en aan, perfect geregeld. De woningen waren kwalitatief beter dan de stacaravans die hadden geboekt. We konden dus niet fietsend naar de diensten maar met de bus.
De sing-in op zondag was een warme boel met 60.000 mensen en de toespraken van met Edgar Holder, Danielle Strickland en David de Vos waren een grote opsteker. De aanbiddingsliederen waren prachtig en het afsluitend concert met de Band Trinity was de kers op de taart.
‘s Avonds reed Annelot terug naar Amsterdam en babbelden we gezellig na met de muziek hard over de luidsprekers.
Read the rest of this entry »

05.02.2018 – Psalm 95

Psalm 95 wordt gezongen door Jamie Hilsden: “לְכוּ, נְרַנְּנָה לַיהוָה; נָרִיעָה, לְצוּר יִשְׁעֵנוּ.”. Toevallig kwam ik tijdens het autorijden dit lied (“Let Us Sing To The Lord“) tegen via Spotify toen ik een willekeurige zoekopdracht deed. Het is ook op youtube te beluisteren met ondertiteling er bij:

Read the rest of this entry »

05.06.2017 – Pinksteren (2)

Het pinksterfeest 2017 was een fantastische beleving. De intense samenzang brengt iedereen in beweging in verootmoediging en ontzag voor God. Om niet te vergeten en om vast te houden.

Read the rest of this entry »

05.06.2017 – Pinksteren (1)

Jawel. We hebben dit weekend Pinksteren gevierd: de uitstorting van de Heilige Geest. Wat een geweldige Opwekking conferentie in Walibi dit jaar. Fantastische samenzang en supertof om met vier bevriende gezinnen de Opwekkingsconferentie te beleven. We zijn enorm bemoedigd met indrukwekkende predikingen over tot geloof in Jezus komen (Orlando Bottenbley), voorbij je dilemma’s (“vogelverschrikker”) gaan (Henk Stoorvogel), de kracht van de Heilige Geest voor bevrijding, liefde en wijsheid (Patrick Nullens), de vier pilaren die herleven: belofte, belijdenis, tekenen en roeping (Gor Khatchikyan) en een oproep om voor ziken te bidden (Martijn Koornstra). Geen enkel van deze diensten laat je opberoerd en moedigt je als vrienden aan elkaar in het geloof aan te sporen. Terwijl we daar zitten, doen onze moeders op afstand mee als de live uitzendingen via Family7 bekijken. Op zondag kwamen mijn zus en zwager op bezoek en hadden we een goede tijd samen. Wat een weekend!


Read the rest of this entry »

25.05.2015 – Opwekking

Net terug van een weekend naar de interkerkelijke opwekkingsconferentie van stichting Opwekking, samen met vrienden en gezinnen. Een geweldig opbouwende tijd met elkaar en rond het thema “God verbindt generaties”. De conferentie werd afgesloten met een super concert van de band Trinity. Zij maken later dit jaar een theatertour door Nederland, ziet touragenda.
DSC69478-[1600]

Read the rest of this entry »

09.06.2014 – Opwekking

Het vieren van Pinksteren tijdens de Opwekkingsconferentie bij Walibi was een prachtig feest. Tijdens het weekend zijn we met een aantal gezinnen opgetrokken, gaan bijpraten en ons opnieuw laten inspireren door het werk van de Heilige Geest. Soms is het nodig om door alle drukte heen eens even op de pauzetoets te drukken, na te denken, met elkaar te zingen en elkaar opbouwen. Dit was zo’n moment. Het was genieten. Onderwijl ook maar een nieuwe NBV vertaling aangeschaft.

Read the rest of this entry »

28.05.2012 – Opwekking

Afgelopen weekend hebben we met vrienden Pinksteren gevierd tijdens de Opwekking conferentie op Walibi. Terwijl dochterlief kampeerde met 20.000 anderen vertoefden we met drie gezinnen in zomerhuisjes vlakbij. Met gehuurde fietsen was het 20 minuutjes naar het Opwekkingterrein waar we de tentdiensten bijwoonden. Met zoveel christenen samenzijn is op zich al een belevenis maar ook opgebouwd worden in geloof door zang, Bijbellezing en gesprekken met elkaar was geweldig. Net als vorig jaar (zie 1 en 2) was het super leuk om zo intensief met vrienden op te trekken en te genieten van gourmet en bijkletsen. Ook kwamen alle tieners met vrienden er gezellig bij, net als mijn zus en zwager die op de motor een bezoekje brachten.

Read the rest of this entry »

18.06.2011 – Opwekking (2)

Tijdens de pinksterconferentie Opwekking werd ik terloops geinterviewd door Shekinah TV (initiatief van de gelijknamige kerk in Dronten, bleek achteraf). Vandaag werd de filmimpressie gepubliceerd en warempel staat mijn gesprek op 1m00s-1m30s op deze youtube film:

Read the rest of this entry »

12.06.2011 – Opwekking (1)

Op Pinksterzondag waren we met vrienden op bezoek bij Opwekking, een interkerkelijke conferentie om samen het Pinksterfeest te vieren. Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest zoals die bekend is uit Handelingen 2. ‘s Middags werd de “sing-in”, een buitendienst, gehouden met wel 50.000 mensen. Tijdens de sing-in werd een flashmob gemaakt om een steunbetuiging aan Japan tot uiting te brengen. Het filmpje is te zien via: http://japan.jesus.net/.
Voor allemaal was het een bijzonder geslaagde dag, samen (uitbunding) zingen, Pinksteren te vieren, eten, kletsen en met elkaar optrekken.

Read the rest of this entry »