Archive for the ‘internet’ Category

30.04.2020 – PDFelement 7

Voor mijn digitale adminstratie scan ik alle inkomende post en sla die op als PDF nadat ik een OCR heb toegepast op de ingescande pixels. Voorheen deed Adobe Acrobat die job uitstekend maar de gebruikersprijs is voor thuisgebruik buiten proporties (ongeveer 18 euro per maand). Na heel lang zoeken vond ik in januari 2020 een alternatief wat zeer bruikbaar is en slechts (eenmalig) 116 euro kost. Het product is Wondershare PDFelement Pro versie 7. Na enkele maanden ervaring met PDFelements kan ik zeggen dat je er dezelfde bewerkingen mee kunt doen als Adobe. Bovenden werkt het prettig en inzichtelijk. De OCR kwaliteit is uitstekend en de leverancier komt regelmatig met updates en verbeteringen. Een aanrader.

Read the rest of this entry »

01.02.2020 – WiFi atelier

Van een collega kreeg ik een draadloze verbindingsset waarmee je via een ethernetkabel je verbinding in huis kan uitbreiden of verplaatsen via het stopcontact. Al een lange tijd wilde ik het netwerk uitbreiden naar het atelier en de tuin; hiervoor had ik al aansluitingen voorbereid. Het enige probleem was om een kabel te krijgen op die plek. De verbindingsset bleek de oplossing. Met een nieuwe router die ik heb aangepast voor de doelstelling is de WiFi uitbreiding gelukt.

Read the rest of this entry »

24.12.2019 – Emoji’s

Enige tijd geleden begon ik gebruik te maken van vlaggen in mijn blog met behulp van Unicode referenties. Omdat WordPress daar geen standaard oplossing voor heeft zit er vreemde Javascript code in die de “emoticons” code omzet in echte vlaggen. Op de website van Quackkit is daar meer over te vinden. WordPress heeft een eigen website met vlaggen die dan via de Javascript worden geladen in de blog pagina. Voor persoonlijk gebruik heb ik daarvan locaal een versie van zodat ik zonder internet verbinding de blog pagina’s ook kan laten zien. Hieronder is een korte selectie van landencodes en vlaggen.

Flag Name Reference Flag Name Reference

🇦🇩

AD-Andorra 🇦 🇩

🇭🇺

HU-Hungary 🇭 🇺

🇦🇱

AL-Albania 🇦 🇱

🇮🇨

IC-Canary Islands 🇮 🇨

🇦🇷

AR-Argentina 🇦 🇷

🇮🇪

IE-Ireland 🇮 🇪

🇦🇹

AT-Austria 🇦 🇹

🇮🇱

IL-Israel 🇮 🇱

🇧🇪

BE-Belgium 🇧 🇪

🇮🇸

IS-Iceland 🇮 🇸

🇧🇬

BG-Bulgaria 🇧 🇬

🇮🇹

IT-Italy 🇮 🇹

🇨🇦

CA-Canada 🇨 🇦

🇰🇭

KH-Cambodia 🇰 🇭

🇨🇭

CH-Switzerland 🇨 🇭

🇱🇮

LI-Liechtenstein 🇱 🇮

🇨🇳

CN-China 🇨 🇳

🇱🇹

LT-Lithuania 🇱 🇹

🇨🇷

CR-Costa Rica 🇨 🇷

🇱🇺

LU-Luxembourg 🇱 🇺

🇨🇺

CU-Cuba 🇨 🇺

🇱🇻

LV-Latvia 🇱 🇻

🇨🇼

CW-Curaçao 🇨 🇼

🇲🇦

MA-Morocco 🇲 🇦

🇨🇾

CY-Cyprus 🇨 🇾

🇳🇱

NL-Netherlands 🇳 🇱

🇨🇿

CZ-Czech Republic 🇨 🇿

🇳🇴

NO-Norway 🇳 🇴

🇩🇪

DE-Germany 🇩 🇪

🇵🇱

PL-Poland 🇵 🇱

🇪🇪

EE-Estonia 🇪 🇪

🇵🇹

PT-Portugal 🇵 🇹

🇪🇬

EG-Egypt 🇪 🇬

🇷🇴

RO-Romania 🇷 🇴

🇪🇸

ES-Spain 🇪 🇸

🇷🇺

RU-Russia 🇷 🇺

🇪🇺

EU-European Union 🇪 🇺

🇸🇪

SE-Sweden 🇸 🇪

🇫🇮

FI-Finland 🇫 🇮

🇸🇰

SL-Slovakia 🇸 🇰

🇫🇷

FR-France 🇫 🇷

🇸🇷

SR-Suriname 🇸 🇷

🇬🇧

GB-United Kingdom 🇬 🇧

🇹🇷

TR-Turkey 🇹 🇷

🇬🇷

GR-Greece 🇬 🇷

🇹🇿

TZ-Tanzania 🇹 🇿

🇬🇹

GT-Guatemala 🇬 🇹

🇺🇸

US-United States 🇺 🇸

🇭🇷

HR-Croatia 🇭 🇷

🇿🇦

ZA-South Africa 🇿 🇦

Read the rest of this entry »

05.09.2019 – WordPress 5.2.3

Even een ogenschijnlijke onschuldige update van WordPress naar versie 5.2.3 die defecten oplost en veiligheidsverbeteringen heeft. Toch blijkt de HTML rendering niet hetzelfde als voorheen. Bij een grote foto was er altijd een beetje ruimte met de volgende rij. Nu zitten de foto en de rij eronder stijf tegen elkaar aan. Het is niet bijzonder schokkend maar toch moet ik door alle items met een grote foto heenlopen om een kleine aanpassing te doen in de HTML. In totaal zijn er in 230 blog items kleine veranderingen gemaakt om de layout weer goed te krijgen.

Read the rest of this entry »

12.08.2019 – PLEVs

In het NOS journaal van vanavond was er aandacht voor kleine elektrische voertuigen waaronder de “one-wheeler”. Ook Sam is in het bezit van dit nieuwe vervoersmiddel en doet mee binnen de PLEVs (Personal Light Electric Vehicles) groep met allerlei nationale en internationale activiteiten. De groep wil ook politieke aandacht en daarom toog hij vanmiddag met de e-collega’s naar het Binnenhof waar de NOS hen opwachte voor een reportage. Er was veel bekijks en hopelijk de juiste aandacht om deze voertuigen goedgekeurd te krijgen. Sam rijdt al enige tijd (legaal) op de elektrische boards totdat vorige week de verzekering de polis eenzijdig opzegde.
Meer aandacht hiervoor is belangrijk en kan via de

petitie: legaalrijden.nl


 

Read the rest of this entry »

24.06.2019 – Blog boek

In de afgelopen jaren heb ik veel plezier beleefd aan het maken van mijn blog. Toen een tijdje geleden PHP werd ge-upgrade naar een hogere versie en mijn blog daardoor niet meer werkte heb ik gelukkig de PHP scripts kunnen repareren (zonder kennis van Python). Backups maakte ik al maar wat als het plotseling niet meer aan de praat te krijgen is. Ik zal dan wel niet de enige zijn maar toch. Daarom ben ik begonnen om alle blog items te archiveren in boekvorm. Daarvoor heb ik vanuit Excel een volledige registratie gemaakt waarmee ik analyses kan maken op de karakteristieken van de items. Dit heb ik gebruikt om posts te simuleren vanuit gegenereerde HTML voor de post-archivering. Hieronder zijn de eerste resultaten.

Read the rest of this entry »

02.06.2019 – Prentenboek

Ingrid werkt aan een prentenboek in haar atelier. Met de α7s heb ik een aantal foto’s gemaakt voor haar blog op ninny.nl.

Read the rest of this entry »

12.11.2018 – PHP 7.2

Enige tijd geleden kreeg ik een mail dat mijn website wordt geupgrade naar PHP 7.2, is veel sneller. Vanavond werkte mijn blog niet goed meer. Ik had geen idee waar ik moest zoeken want van PHP heb ik geen kaas gegeten. Na even zoeken kwam ik deze plugin tegen: PHP Compatibility Checker. Op basis van dat rapport en met behulp van de documentatie “Backward incompatible changes” kon ik de Python code aanpassen. Pfff.

Read the rest of this entry »

21.04.2018 – Kunstenaar (1)

Vanaf vandaag mag Ingrid zich kunstenaar noemen. Ze slaagde voor de kunstacademie met haar werk “Feeling Blue”. Over haar kunst is meer te vinden op ninny.nl.
Samen met de kinderen hebben we deze feestelijkheid gevierd in restaurant het Zuiderbad. Zie ook Kunstenaar (2).

Read the rest of this entry »

29.03.2018 – Schoolproject

Vandaag opende Ingrid het kunstwerk wat ze gemaakt had met en in opdracht van een school in Katwijk. Elk kind heeft een letter gemaakt die Ingrid verwerkte in haar project. De letters vertolken het paasthema van de school “alpha en omega”. Zie ook ninny.nl.

Read the rest of this entry »

12.06.2017 – Bright Eye (4)

Hier volgt een korte indruk van de expositie op video.

Read the rest of this entry »

11.06.2017 – Bright Eye (3)

Deel van de expositie zijn de ringen gemaakt van seaglass. Op zolder zijn de bloedverwanten objecten te bewonderen die op in een oud decor van houten balken en donkere vloer nog meer van zich doen spreken. In een handgemaakte kast liggen kleinere objecten met elk hun eigen verhaal. Toch zelf maar even kijken.


 Read the rest of this entry »

11.06.2017 – Bright Eye (2)

De panden van Maarsingh en van Steyn lenen zich uitstekend door hun karakter en kleuren voor deze expositie. Het “bright eye” geeft een prachtig contrast in de kamer met donkere vloer. In de hal komen de gedachtenkronkels prima tot hun recht.
 Read the rest of this entry »

11.06.2017 – Bright Eye (1)

Gisteren is Ingrid’s expositie Bright Eye geopend in Leeuwarden. Na de installatie van alle objecten kwamen dit weekend de eerste bezoekers waaronder ook familie en vrienden. De eigenaar van het pand heeft zijn filmpje op facebook geplaatst. Bekendheid kwam door Facebook, regionale kranten, flyers en email promotie. De ouders van Ingrid en een docent/vriendin hielpen mee de voorbereidingen en ondersteuning van de expositie.
Read the rest of this entry »

19.05.2017 – Bright Eye

Vanaf juni tot august heeft Ingrid een expositie in Leeuwarden van ninny ART. Alle werk is in volle voorbereiding inclusief reclame, folders, posters, krantenberichten en multimedia. Mocht je deze publicatie zien, dan kun je deze link gewoon posten op facebook of elders.

Read the rest of this entry »