Archive for the ‘huis’ Category

25.11.2019 – Terug/Onderweg

Nu de vloer en het schilderwerk af zijn kunnen we weer terug naar de woonkamer. De nieuwe verlichting is aangebracht, de bekabeling weer op orde en de kunst hangt waar het bedoeld was. Zodra de plinten zijn aangebracht gaan ook de laatste stukken over en zijn we helemaal klaar.
Vanuit Buenos Aires kregen we vanmiddag bericht dat Annelot en Isolde veilig zijn aangekomen. Tijdverschil: 4 uren.


Read the rest of this entry »

22.11.2019 – Olie

De parketvloer is behandeld en in de olie gezet. Deze behandeling is in plaats van lakken en vervangt het in de was zetten van de vloer. De olie is licht wit gekleurd. Even een paar dagen drogen en dan gaan we weer de woonkamer in.
 

Read the rest of this entry »

21.11.2019 – Parket schuren

Vandaag is het schuurwerk van de parketvloer gedaan. Allereerst werden de groefjes opnieuw gefreest zodat de oude laklaag netjes weg is. De volgorde is belangrijk omdat anders bij het schuren van de vloer de groefjes op sommige plekken vlak zijn waardoor de begeleidende rail van het padje raakt. Het is een prachtig gezicht om het echte hout weer te zien en te ruiken. Helaas meot er gauw een beschermlaag over en die komt morgen inclusief een wit tintje.

 

Read the rest of this entry »

18.11.2019 – Schilderwerk

Het schilderwerk in woonkamer, keuken en hal zit er op. Afgelopen zaterdag hebben we ons bezig gehouden met wat veranderingen in de inrichting zoals decoraties en lampen. De schade van het noodweer is hiermee weer verholpen en nu de kamer toch leeg is krijgt de parketvloer deze week groot onderhoud.

 

De nostalgische sfeer van werken doet denken aan de verbouwing in 2001:

maar ook aan het herstelwerk na de brand in 2010:

Read the rest of this entry »

08.11.2019 – Verkassen

Omdat de huiskamer, hal en keuken worden hersteld in kleur en aanzien (na waterschade), moet de hele woonkamer leeg. We maken van deze gelegenheid meteen maar het beste van door ook de vloer te laten schuren en lakken. Het is een heel gedoe om de piano, kasten en zitbank te verkassen naar het atelier; echt loodzwaar. Gelukkig hebben we goede verwarming in het atelier en met de provisorisch aangelegde UTP bekabeling hebben en tv en internet, wel zo handig. De vakmannen kunnen nu komen, wij gaan eerst eten.
 


 

Read the rest of this entry »

26.10.2019 – Klus-zaterdag

Alsof de tijd even stilstond voelde vandaag als een ouderwetse zaterdag waarin je aan het klussen bent. Na het opruimen van de schuurzolder en afvoeren van oude rommel naar het afvaldepot was het tijd om Sam’s kamer aan te pakken. Het nieuwe matras dat deze week aankwam had een ondermatras op maat nodig wat we samen opgelost hebben. Toen hebben we meteen maar even doorgeduwd en ook zijn bureau vernieuwd op basis van het ontwerp van Noud’s bureau. Met het blad van bijna 2,5m en nieuwe opbergruimtes kunnen de boeken weer worden uitgespit. Het was een echte klus-zaterdag.Read the rest of this entry »

29.07.2019 – Hooiberg

De koele zomeravond na de wandeling werd nog even opgewarmd door de houthaard in de hooiberg van Ingrid’s ouders. Met de zon er nog bij deden de hommels hun rondje langs de bloemen in de tuin.


Read the rest of this entry »

30.11.2018 – Gashaard

Afgelopen week vertoonde onze gashaard startproblemen. Na schoonmaken van de sensor bleek de bekabeling gesmolten en vlogen er vonken van af. De expert van het bedrijf die het in 2004 plaatste heeft de installatie vervangen en nu draait het weer als een tierelier; het is veilig en de bediening is ook 14 jaar moderner.

Read the rest of this entry »

27.01.2018 – Marktplaats

Het is tijd voor iets nieuws in de inrichting. De oude ledikanten, die gedeeltelijk in gebruik waren, en brocante nachtkastjes mogen ruimte maken voor een ander. Nadat ik ze ‘s middags op Marktplaats had gezet, was de boel in de avond al verkocht. Lekker snel.

Read the rest of this entry »

23.08.2017 – Schoorsteen

Voor de zomer werd ons door een bedrijf een offerte gedaan om de schoorsteen en nokvorspannen te repareren. Dit kwam erg gelegen omdat de schoorsteen watersporen naliet en de voegen erg vervallen was. De boel is opgeknapt en weer stormbestendig.

Read the rest of this entry »

13.01.2017 – Douche

Na 16 jaar werd het tijd om de douche te vervangen. Tegels lieten los en slijtage was overal zichtbaar. Vandaag is deel 1 opgeleverd. Binnenkort komt deel 2, de glazen wand en deur, zodra het inmeten, fabricage en plaatsing is gedaan. De start was even een puzzel: laten we het bestaande raamwerk staan of gaat het eruit en dan even opnieuw opbouwen. We kozen voor het laatste nadat bleek dat er zoveel vocht was binnengeslopen dat je met een vinger door de staander heen kon drukken. Nu staat ook het bad helemaal vrij, wel zo mooi. Goed werk van Sanidrõme.


Read the rest of this entry »

23.06.2016 – Hoog bezoek

De pauw die al enige weken bij dag en dauw zijn schreeuw laat horen, liet zich even zien op het dak van het atelier en van de buren. Vervelend kreng met zijn irritante “pauw” geroep.
DSA04435-[1024] DSA04443-[1024] DSA04444-[1024] DSA04449-[1024]

Read the rest of this entry »

10.06.2016 – Markiezen

Afgelopen week heeft Ingrid de oude markiesbekleding vervangen voor de twee ramen van de woonkamer. Na enige voorbereiding en puzzelwerk zijn de markiezen belegd met geschikte stof, afdekranden en draadophanging nadat eerst het houtwerk opnieuw was geschilderd.
IMG_0062-[1024] markiezen

Read the rest of this entry »

25.05.2016 – Loper

Deze week zijn onze nieuwe lopers gelegd door “Roode Loper” uit Leiden. Het geheel ziet er weer goed uit voor het oog (zonder roedes) en past prima in de stijl van het jaren 20 huis.
IMG_20160220_112333-[1024] IMG-20160524-WA000-[1024] IMG-20160525-WA000-[1024]

Read the rest of this entry »

17.03.2012 – Gietijzer bad

Vandaag geen hockey maar het gietijzeren bad vervangen na achttien jaar trouwe dienst. Het oude bad was aan vervanging toe en dat werd een klus samen met mijn schoonvader. Eerst een materiaallift opgehaald, het oude bad naar beneden (zo’n ding weegt gauw 170kg), het nieuwe bad omhoog, het oude bad naar de schroot en de lift weer terug. Noud genoot van de activiteiten met de lift. Na alle logistieke handelingen werd het tijd voor het vakwerk. Het nieuwe bad is net iets langer dan het oude en daarvoor was een kleine aanpassing nodig in de badkamer. Daarna kon het kitwerk en de afvoer in orde worden gemaakt. Operatie geslaagd.Read the rest of this entry »