Archive for the ‘huis’ Category

29.07.2019 – Hooiberg

De koele zomeravond na de wandeling werd nog even opgewarmd door de houthaard in de hooiberg van Ingrid’s ouders. Met de zon er nog bij deden de hommels hun rondje langs de bloemen in de tuin.


Read the rest of this entry »

30.11.2018 – Gashaard

Afgelopen week vertoonde onze gashaard startproblemen. Na schoonmaken van de sensor bleek de bekabeling gesmolten en vlogen er vonken van af. De expert van het bedrijf die het in 2004 plaatste heeft de installatie vervangen en nu draait het weer als een tierelier; het is veilig en de bediening is ook 14 jaar moderner.

Read the rest of this entry »

27.01.2018 – Marktplaats

Het is tijd voor iets nieuws in de inrichting. De oude ledikanten, die gedeeltelijk in gebruik waren, en brocante nachtkastjes mogen ruimte maken voor een ander. Nadat ik ze ‘s middags op Marktplaats had gezet, was de boel in de avond al verkocht. Lekker snel.

Read the rest of this entry »

23.08.2017 – Schoorsteen

Voor de zomer werd ons door een bedrijf een offerte gedaan om de schoorsteen en nokvorspannen te repareren. Dit kwam erg gelegen omdat de schoorsteen watersporen naliet en de voegen erg vervallen was. De boel is opgeknapt en weer stormbestendig.

Read the rest of this entry »

13.01.2017 – Douche

Na 16 jaar werd het tijd om de douche te vervangen. Tegels lieten los en slijtage was overal zichtbaar. Vandaag is deel 1 opgeleverd. Binnenkort komt deel 2, de glazen wand en deur, zodra het inmeten, fabricage en plaatsing is gedaan. De start was even een puzzel: laten we het bestaande raamwerk staan of gaat het eruit en dan even opnieuw opbouwen. We kozen voor het laatste nadat bleek dat er zoveel vocht was binnengeslopen dat je met een vinger door de staander heen kon drukken. Nu staat ook het bad helemaal vrij, wel zo mooi. Goed werk van Sanidrõme.


Read the rest of this entry »

23.06.2016 – Hoog bezoek

De pauw die al enige weken bij dag en dauw zijn schreeuw laat horen, liet zich even zien op het dak van het atelier en van de buren. Vervelend kreng met zijn irritante “pauw” geroep.
DSA04435-[1024] DSA04443-[1024] DSA04444-[1024] DSA04449-[1024]

Read the rest of this entry »

10.06.2016 – Markiezen

Afgelopen week heeft Ingrid de oude markiesbekleding vervangen voor de twee ramen van de woonkamer. Na enige voorbereiding en puzzelwerk zijn de markiezen belegd met geschikte stof, afdekranden en draadophanging nadat eerst het houtwerk opnieuw was geschilderd.
IMG_0062-[1024] markiezen

Read the rest of this entry »

25.05.2016 – Loper

Deze week zijn onze nieuwe lopers gelegd door “Roode Loper” uit Leiden. Het geheel ziet er weer goed uit voor het oog (zonder roedes) en past prima in de stijl van het jaren 20 huis.
IMG_20160220_112333-[1024] IMG-20160524-WA000-[1024] IMG-20160525-WA000-[1024]

Read the rest of this entry »

17.03.2012 – Gietijzer bad

Vandaag geen hockey maar het gietijzeren bad vervangen na achttien jaar trouwe dienst. Het oude bad was aan vervanging toe en dat werd een klus samen met mijn schoonvader. Eerst een materiaallift opgehaald, het oude bad naar beneden (zo’n ding weegt gauw 170kg), het nieuwe bad omhoog, het oude bad naar de schroot en de lift weer terug. Noud genoot van de activiteiten met de lift. Na alle logistieke handelingen werd het tijd voor het vakwerk. Het nieuwe bad is net iets langer dan het oude en daarvoor was een kleine aanpassing nodig in de badkamer. Daarna kon het kitwerk en de afvoer in orde worden gemaakt. Operatie geslaagd.Read the rest of this entry »

03.03.2012 – Oefenen

Vandaag twee oefenwedstrijden (thuis) van de hockey gespeeld met de jongens E1 (2-6) en C1 (5-3). Leuk spel en weer veel geleerd wanneer we voor het echie moeten. Ondertussen is het nieuwe gietijzeren bad bezorgd:

Read the rest of this entry »

03.06.2011 – Loodjes

Vandaag hebben we, zus, zwager, een vriendin en ikzelf, het ouderlijk huis helemaal ontruimd. De laatste loodjes zitten er op. Wel een markant punt voor mijn ouders om zo een periode in je leven af te moeten sluiten.
Het is vandaag ook precies een jaar geleden dat we brand hadden in de bijkeuken. Gelukkig is alles weer prima hersteld van de schade. Toch zet zo’n gebeurtenis je heel scherp met betrekking tot het gevoel van veiligheid en preventie. Voor de lezers, denk niet alleen aan een goede brandmelding maar ook aan de eerste acties bij een melding.

Read the rest of this entry »

04.03.2011 – Thuis

Mijn moeder is weer thuis na een vervelende week in het ziekenhuis in verband met bijwerkingen van de kuur. Gelukkig zijn de witte bloedlichaampjes nu weer op peil.
Al met al is het een heftige periode voor mijn ouders met veel veranderingen, één daarvan is het verkopen van hun huis. Geïnteresseerden kunnen hier een kijkje nemen.

Read the rest of this entry »

18.12.2010 – Verhuisd

Vandaag hebben we met familie en vrienden mijn ouders verhuisd van mijn ouderlijk huis naar hun nieuwe appartement in de omgeving. Mijn zus en zwager hadden al enig voorwerk gedaan en nu was het sorteertijd en prioriteit stellen aan het bewoonbaar maken van hun nieuwe stekkie. Met verende krachten is het gelukt en ‘s avonds waren de “opdrachtgevers” opgelucht, blij en ook emotioneel bij het ingebruik nemen van de nieuwe locatie. Al met al is het een heftige periode voor beide geweest, enkele operaties, afgelopen week nog een chemokuur en dan ook nog je vertrouwde plek inruilen. Het was een bijzonder moment om zo met familie en vrienden te beginnen en samen met hen te bidden om de zegen van God over het nieuwe huis. Want dat hebben ze me geleerd in makkelijke en moeilijke tijden en zo werd het einde van een werkdag een nieuwe start.
Read the rest of this entry »

30.10.2010 – Veiligheid

Na de brand in juni zijn we ons meer bewust geworden van brandveiligheid thuis. We hadden al van die gamma-brandmelders (doen het ook, hoor) maar nu hebben we 5 geschakelde brandmelders die met elkaar in verbinding staan. Piept er eentje, dan piepen ze allemaal mee. Ook hebben we nu 2 schuimblussers van 6 liter op strategische plekken. Hadden we die gehad bij de brand, dan was de schade veel beperkter geweest. Een les voor de toekomst: vuur verspreidt zich sneller dan je denkt. Daarnaast maakt rook de route naar uitgangswegen onzichtbaar. De checklist uit de campagne van de brandweer is zeker de moeite waard om eens door te lopen.

Read the rest of this entry »

01.07.2010 – Brandweer en zo

Sam had na zijn kortdaat optreden bij de brand een uitnodiging van de brandweer ontvangen om met vrienden of met de klas op de kazerne te komen voor informatie over brandbestrijding. Ze mochten blussen en andere dingen uitproberen. Het was een leuke afsluiting van het jaar.

Read the rest of this entry »