Archive for the ‘sport’ Category

01.12.2019 – Advent

Het is Advent, de eerste dag in december is ook de eerste adventzondag; de aankondiging van kerst. Vanmorgen luisterden we naar Orlando Bottenbley in de Meerkerk. Hij sprak over geheiligd zijn en streven naar een heilig leven te leiden.
De weg naar de Meerkerk was mistig en glad. De mist trok niet snel weg maar aan het begin van de middag kroop de zon tussen de mistbanken door en maakten we een strandwandeling met de beide Maltezers. Het licht was bijzonder mooi met tegenlicht effect en heldere landschapuitzichten. 

Read the rest of this entry »

24.11.2019 – Rijnvliet

Enige tijd geleden floot ik de wedstrijd Castricum H1 – Rijnvliet H1 voor de bond. Rijnvliet kwam toen terug van een 2-0 achterstand en won met 2-3. Vandaag stond Hisalis H1 voor die uitdaging en tot mijn verrassing wonnen ze met 3-0 van Rijnvliet.
 
Read the rest of this entry »

17.11.2019 – Houten

Voor vandaag was ik ingedeeld om in Houten te het D1 te fluiten. Ze staan op 2de plek in de poule en speelden thuis tegen Myra D1. De uitslag werd 1-0. Het arbitreren verliep goed, ook na feeback van beide coaches, en er zaten weer een paar leerpunten bij. Na de wedstrijd reed ik door naar Wormerveer waar Sam tegen de Kraaijen H1 speelde. Helaas begonnen ze daar een kwartier eerder dan de reguliere tijd en kon ik alleen het 4de kwart meepakken. Toch goed voor 192 foto’s. Er zat veel emotie in dat kwart nadat Hisalis spelers onderuit werden gehaald. Bij een van die keren spotte ik mijn concurrent met camera.

 

Read the rest of this entry »

12.11.2019 – Zwaluwen (2)

De publicaties van de artikelen staan opnieuw op de bekende websites van hockeydenhaagleiden.nl, blikoplisse.nl en hchisalis.nl, met de foto’s die in het blogitem hiervoor zijn getoond.

Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Zwaluwen (1)

Het H1 team speelde tegen de Zwaluwen en wonnen de match met 4-1. De zon deed vrolijk mee en gaf prachtig licht op de spelers waardoor de acties scherp in beeld konden worden gebracht. Sam stond lekker te spelen ondanks dat hij zich niet lekker voelde. Noud en Ingrid kwamen nog kijken in de tweede helft.
 
Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Herfstbos

De zon scheen prachtig door de bomen en de bladeren zijn helemaal rood en geel gekleurd. Zo nu en dan piepen de zonnestralen door de takken en geven rechte stralen op het pad. Op de hoge bomen nestelen zich de paddenstoelen en weerspiegelt de natuur zich in de strakke vijver. Op de achtergrond is het polderlandschap zichtbaar met aan de horizon mooi windmolens. De wandeling was om in te lijsten. Bij deze.
 


Read the rest of this entry »

04.11.2019 – Fluiterij (2)

Een dag later staan de resultaten op het webnieuws van o.a. Hisalis D1, Hisalis H1, BlikOpLisse, hockeydenhaagleiden.nl voor D1 en H1.

Read the rest of this entry »

03.11.2019 – Fluiterij (1)

Afgelopen week was het druk met fluiten van wedstrijden: woensdag was er een oefenwedstrijd van landelijke topklasse teams Alliance MB1 – Reigers MB1, vrijdag was de Silvercup van Shinty D1 – Hisalis D1 (die Hisalis won met 1-3), zaterdag was er landelijke topklasse competitie van Rood-Wit MB1 – Nijmegen MB1 en gisteren opnieuw Hisalis D1 – FIT D1. Daarna speelde Sam met H1 een mooie wedstrijd en scoorde met een harde sleeppush de 3-0. De einduitslag voor H1 tegen Strawberries was 4-1.

 

 

Read the rest of this entry »

22.10.2019 – Amstelveen

Een aantal malen floot ik samen met een collega bondsscheidsrechter oefenwedstrijden van Myra H2 en vanavond floten we samen op zijn club Amstelveen de D1 tegen Westerpark D1. De thuisclub is een overgangsklasse team en de gasten een 1ste klasse team. In de 1ste klasse fluit ik binnenkort enkele competititie-wedstrijden dus was dit een leuke kennismaking. Het werd een 2-0 thuisoverwinning op een bijna mistig veld, lekker koud dus.

Read the rest of this entry »

11.10.2019 – Silvercup

Vanmorgen werd ik al vroeg gevraagd om de Silvercup wedstrijd te fluiten tussen Kieviten H1 en Hisalis H1, in Wassenaar. Vooraf hebben we als scheidsrechters de wedstrijd even doorgenomen en afspraken gemaakt over het fluiten. Natuurlijk kwamen ook shoot-outs aan bod maar wellicht zouden die straks niet nodig zijn. Het was wel nodig want na een super enerverende wedstrijd die in de laatste 5 minuten van 3-3, 3-4 naar 4-4 ging, zou de beslissing uit shoot-outs moeten komen. Ook die was bloedje spannend en eindigde in 4-3 voor Kieviten. Sam speelde sterk met snoeiharde strafcorners en tevens een super harde strafbal tijdens de shoot-outs.

Read the rest of this entry »

30.09.2019 – Woerden (2)

In de loop van de week kwamen er publicaties met de foto’s van de heren en dames teams:
  » hockeydenhaagleiden.nl met D1,
  » hockeydenhaagleiden.nl met H1,
  » Hisalis nieuws voor D1,
  » Hisalis nieuws voor H1,
  » Lisser Nieuws met D1,
  » Lisser Nieuws met H1 en
  » blikoplisse.nl.
De laatste plaatste een hele serie die ik hieronder weergeef met eigen info en logo.Read the rest of this entry »

29.09.2019 – Woerden (1)

Sam’s wedstrijd tegen Woerden werd vandaag gewonnen met 2-1. Al gauw stond Hisalis met 0-1 achter maar dat werd in de eerste helft nog teruggebracht naar 1-1. Sam werd “man of the match” vandaag net als in de wedstrijd op 10.03.2019 ook tegen Woerden! Zelf raakte ik in gesprek met de beoordelaar van de scheidsrechters die ik op de laatste bondsavond had ontmoet. Gisteren ben ik zelf beoordeeld en heb weer een paar puntjes huiswerk gekregen. Ik hoop van die wedstrijd nog fotomateriaal te krijgen. Vandaag stond Sam goed te spelen met veel acties van achteren uit in de cirkel. Door het slechte weer was iedereen nat tot aan het hemd. Ik had van te voren de camera en lens in plastic ingepakt als bescherming tegen de regen. Ik was blij met de voorzorg want het was niet normaal. 

Read the rest of this entry »

21.09.2019 – Ankeveen (2)

De petgaten vullen zich met schoon water en de oevers raken begroeid en in het water komen de bijzondere waterplanten van het laagveengebied terug. Dat trekt de libellen en vogels aan. Halverwege de route keer je overdwars voor de Spiegelplas en zo weer het rechte eind terug tussen de plassen door naar ‘s-Graveland. In Ankeveen hebben we gezellig geluncht bij restaurant Lekr; zag er goed uit om eens uit eten te gaan.
Zie ook Ankeveen (1). 

 

Read the rest of this entry »

21.09.2019 – Ankeveen (1)

Nadat we vanmorgen de honden hadden uitgelaten en ontbeten, reden we naar ‘s-Graveland bij Ankeveen. Natuurmonumenten (waar we nu lid van zijn) heeft opnieuw een mooie route langs de Ankeveense plassen uitgestippeld van ongeveer 11km. Ook vandaag hadden we mooi weer en het werd zelfs 25 graden, bijna zomers in de zojuist aangebroken herfst. Onderweg krijg je veel te zien rond de opnieuw afgegraven petgaten. Uit de petgaten heeft men vroeger het veen gewonnen. Het gebied is open en afwisselend.
Zie ook Ankeveen (2).

 


 

Read the rest of this entry »

20.09.2019 – ISRT

Opnieuw de shuttle test doen, niet mijn favoriete bezigheid. De interval test voor beginnende bondsscheidsrechters is verplicht en moet minimaal trede 38 halen. Omgerekend is het 760m die je moet lopen. Alleen is de test zo ontworpen dat je steeds intervals loopt van 20m waarbij het tempo na elke 4, 5 of 6 omhoog gaat. Voor jonge getrainde actieve sporters is het halen hiervan niet zo’n punt maar voor de minder ervaren een lastige klus. Vanavond heb ik hem gehaald en kon de champagne op tafel.

Read the rest of this entry »