11.11.2018 – Doopfeest

Vandaag was het feest bij de hooxies omdat Annelot zich heeft laten dopen. We zijn geweldig blij dat ze er voor kiest om Jezus in haar leven te volgen. De betekenis van de doop is uitgelegd in Rom. 6:3-11 (NBV), nl.:

3 Weet u niet dat wij die ​gedoopt​ zijn in ​Christus​ ​Jezus, zijn ​gedoopt​ in zijn dood? 4 We zijn door de ​doop​ in zijn dood met hem ​begraven​ om, zoals ​Christus​ door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden. 5 Als wij delen in zijn dood, zullen wij ook delen in zijn opstanding. 6 Immers, we weten dat ons oude bestaan met hem gekruisigd is omdat er een einde moest komen aan ons zondige leven: we mochten niet langer ​slaven​ van de ​zonde​ zijn. 7 Wie gestorven is, is rechtens vrij van de ​zonde. 8 Wanneer wij met ​Christus​ zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven, 9 omdat we weten dat hij, die uit de dood is ​opgewekt, niet meer sterft. De dood heeft geen macht meer over hem. 10 Hij is gestorven om een einde te maken aan de ​zonde, voor eens en altijd; en nu hij leeft, leeft hij voor God. 11 Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de ​zonde, maar in ​Christus​ ​Jezus​ levend voor God.

Met familie en vrienden was deze dag heel bijzonder voor Annelot en ook voor ons als ouders en broers. De voorganger sprak ook op een geweldige manier over het omarmen van de goede dingen die God geeft en afleggen van dingen die je beklemmen in het leven. Hij eindigde met een prachtig overzicht van Embrace vs Let Go.
Na de dienst verzamelde iedereen zich bij ons thuis en genoten we na met elkaar en van heerlijke dingen die Ingrid had voorbereid. We voelen ons “De Koning” te rijk maar dan volgens de uitleg van Joh. 1:12.






Total views: 297

Leave a Reply

 
Don`t copy text!