07.02.2020 – Beautiful Gate

Vanavond kregen we bezoek van vriend uit Zuid-Afrika. Hij en zijn vrouw richtten in 1991 Beautiful Gate op in Kaapstad om kinderen op te vangen. Inmiddels is het werk uitgegroeid tot verschillende activiteiten die hulp integreert in de “community”. We hebben genoten van de warme ontmoeting en gesprekken. Toby en Aukje zijn bijzondere mensen en dat laten ze zien in hun werk en trouw naar de mensen om hen heen. In alles wat ze doen stellen ze de ander op een hoger plan en zorgen ze voor continuïteit door op tijd het werk aan de lokale bewoners over te dragen. Aukje richt zich met name op het werken onder jonge meisjes met “Dignity” en heeft recentelijk een boek geschreven “Durf te vragen”; een openhartig verslag van hun werk en de persoonlijke beleving die met name de pijn van lijden van jonge kinderen bloot legt. Het blijft fascinerend om meteen vanaf minuut één op dezelfde golflengte zit als je samen deelt over ons geloof in God terwijl we op zo’n grote afstand van elkaar zitten. “Wy hawwe in moaie joen hâwn”.
 

Total views: 13

Leave a Reply