08.02.2020 – Marc de Hond

In het locale theater trad vanavond Marc de Hond op. Hij doet een programma van 29 avonden waarin hij wordt geinterviewd door prominente Nederlanders, vaak tv-makers. Vanavond was Frenk van der Linden zijn interviewer. Hij doet dit omdat er opnieuw een tumor bij hem is geconstateerd, waarvan de overlevingskansen niet erg groot zijn, en hij voor zijn kinderen een soort van documentaire willen achterlaten. Eigenlijk is het heel erg wrang maar Marc is een opgewekte persoon met een enorme overlevingsdrang. Hij doet het theater vanuit een rolstoel vanwege een dwarslesie die hij opliep bij een tumor in zijn rug. Hij ziet het leven niet als eeuwig maar met een begin en een einde. That’s it. Zijn grootouders hebben Auswitch meegemaakt en hijzelf is met de Torah opgegroeid. Nu heeft hij er afstand van gedaan. Ondanks zijn ontoombare energie was dat voor mij het meest trieste van de avond; het besluit om het Godsbesef te ridiculiseren. En dat op het randje van het einde.
 

Total views: 16

Leave a Reply