13.03.2022 – “Maar God”

De prediking in Hour of Power was vanmorgen zo treffend. De voorganger Bayless Conley sprak over de omkeer die God bracht in de levens van vele mensen in de Bijbel maar ook vandaag.

   1. Het eerste voorbeeld is van Jozef die door zijn broers verkocht werd aan slavenhandelaren naar Egypte en na jaren gevangenschap voor iets wat hij niet had gedaan, door God in ere werd hersteld. In de Bijbel staat dan in Hand. 7:9-10: “Maar God beschermde hem en redde hem uit alle nood door hem in de gunst te laten komen bij de farao, de koning van Egypte, die hem wegens zijn wijsheid belastte met de leiding over Egypte en over zijn hele hofhouding“.

   2. Het tweede voorbeeld komt uit het verhaal van Jacob die door zijn schoonvader werd bedonderd in Gen. 31:4-7: “Jakob liet Rachel en Lea naar het veld roepen, waar zijn vee was, en zei tegen hen: ‘Ik merk dat jullie vader niet meer zo vriendelijk tegen mij is als eerst maar de God van mijn vader heeft mij geholpen. Jullie weten dat ik zo hard als ik kon voor je vader heb gewerkt. Toch heeft hij mij om de tuin geleid en mijn loon wel tien keer veranderd.” en dan opnieuw: “Maar God heeft niet toegelaten dat hij me benadeelde“.

   3. Het derde verhaal gaat over Pauls dit ook spreekt van de ommekeer die God bracht in de woorden: “Maar God” in Fil. 2:25-27.

   4. En wat zo treffend is in de boodschap is dat God de God van hoop is, niet omdat Hij dingen beter maakt maar Hij brengt ons tot leven, Ef. 2:4-6: “Maar omdat God zo barmhartig is en de liefde die Hij voor ons heeft opgevat zo groot, heeft Hij ons, terwijl wij allen dood waren door onze zonden, samen met Christus levend gemaakt. Door genade bent u gered! Hij heeft ons samen met Hem tot leven gewekt en ons een plaats gegeven in de hemelsferen, in Christus Jezus.“.

Waarom mij deze woorden zo hebben aangesproken? Vanaf de breuk in mijn baan in 2019 van mijn vakgebied heb ik gewild om op een eervolle manier afscheid te kunnen nemen. Zelf kan ik nu ook zeggen: “Maar God” heeft een verandering gebracht vanuit het niets naar iets, door slechts 1 korte vraag. Zie ook item van 21.02.2022 – Mainframe.

Klik op onderstaande screenshot om te prediking te zien.

Total views: 78

Leave a Reply

 
Don`t copy text!